fredag 27 december 2013

Guld


Title: Guld
Författare: Chris Cleave
Förlag: Brombergs
Band: Inbunden
Tryckt: 2013
Antal sidor: 383
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Recensionsexemplar. Tack!!

Har inte läst någon tidigare bok av Chris Cleave, och när jag såg att Guld handlade om tävlingscyklister så blev jag tveksam. Är absolut inte intresserad av sådant. Men denna bok var så mycket mer än så.

Här får man följa tre starka och framgångsrika tävlingscyklister, Kate, Zoe och Jack. Man får följa deras viljestyrka och träning för att nå toppen, men man får även ta del i hur man vid sidan om detta klarar av att ha familj, hur det är att leva med ett mycket sjukt barn och hur man kan upprätthålla vänskap trots att man är bittra fiender på tävlingsbanan. 

Trots att jag inte är ett dugg intresserad av cykling så kändes hela storyn intressant och den var dessutom väldigt gripande. Författaren skriver med ett språk som gör att man fängslas av berättelsen. Känner absolut för att läsa mer av denna författare och kan varmt rekommendera denna bok!!

Handling: Kate och Zoe är nära väninnor men också rivaler som tränar inför olympiska spelen i London 2012. De är i världsklass i cykling men bara en av dem kan bli uttagna till att delta i OS. Båda har mycket att förlora men också att vinna när de står i valet mellan familj och framgång på idrottsarenan. På vägen dit möts de av till synes omöjliga hinder och svåra avvägningar som sätter tillvaron på prov. 


Betyg: 4 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar