lördag 10 maj 2014

Bokbloggsjerka 9 - 12 maj


I helgens bokbloggsjerka hos Annika ställer hon följande fråga:

Hur ställer du dig till ljudböcker och vilken är den bästa ljudboken som du har "läst"?

Jag har faktiskt bara lyssnat på en enda ljudbok. Det beror absolut inte på att jag har något emot det utan helt enkelt för att det inte blivit av. Men förra året tänkte jag börja läsa Mons Kallentofts böcker för jag hade fått tag i alla utom första. Den första Midvinterblod var nästan hopplös att få tag i och det skulle dröja ett bra tag innan den fanns att köpa igen. Däremot fanns den på biblioteket, men när den varit utlånad jättelänge så valde jag att låna ljudboken istället. Tyckte att det var riktigt trevligt att lyssna, även om jag till att börja med hade lite svårt att inte tänka på annat under tiden jag lyssnade. Men jag tyckte att man kom in i lyssnandet ganska fort. Så jag kan absolut tänka min ljudbok fler gånger.

13 kommentarer:

 1. Jo, svårt att bara göra en sak

  SvaraRadera
 2. Jag har faktiskt aldrig riktigt lyckat ta mig igenom en ljudbok. Någon gång ska jag försöka igen.

  SvaraRadera
 3. Har provat med ljudbok, men det funkar inte för mig tyvärr.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker det är skönt ibland som omväxling, oh framför allt i bilen:)

  SvaraRadera
 5. Jag har lyssnat på flera av Mons Kallentofts böcker och jag har tyckt bäst om de jag lyssnat på faktiskt (än de jag valt att läsa). Men det hänger mycket på vem som läser upp den.

  SvaraRadera
 6. Även om jag inte är helt förtjust i ljudböcker börjar de locka mig som kvällsläsning, dvs att lyssna innan man somnar...

  SvaraRadera
 7. Ljudböcker är ett trevlig komplement eller alternativ till pappersboken. Men det är tyvärr inget för mig.

  SvaraRadera
 8. Ljudböcker är en underbar uppfinning för dem som tycker om det men det har aldrig funkat på mig.

  SvaraRadera
 9. Jag har testat ljudbok en gång, det funkar inte för mig, jag behöver se orden för att minnas handlingen! Så trots att boken lästes av Katarina Ewerlöf, som gjorde en fantastisk läsning, så har det inte blivit fler försök efter det. Men en kanonidé för dem som det passar!

  SvaraRadera
 10. Ja, ibland är det lite svårt att fokusera. Det beror på vad man gör ;)

  SvaraRadera
 11. Du borde lyssna på fler! Jag älskar ljudböcker och har nyligt börjat lyssna i mobilen. Nu har det blivit flera i månaden ett tag! Så jag är helt inne i det i alla fall..

  SvaraRadera
 12. Det är helt klart en vanesak! Jag lyssnar alltid i bilen på väg till och från jobbet. Resan blir så mycket roligare då!

  SvaraRadera
 13. Har också lyssnat på Kallentoftsbok inläst, lite roliga uttal av lokal geografi annars så tyckte jag att den passade utmärkt som ljudbok.

  SvaraRadera