torsdag 8 maj 2014

Tematrio - Krigets fasor


Hos Lyrans Noblesser är det kriget och dessa fasor som gäller i veckans tematrio. Alla mina tre blir serier.

1. Den första serien utspelas under 300-talet f. Kr. Den handlar om en av världens mest omtalade fältherrar Alexander den Store. Han blir år 336 f. Kr. 20 år gammal vald till kung av Makedonien efter sin faders död. I denna serie får vi följa hans fälttåg då han erövrade Mellanöstern och Egypten. Böckerna i serien heter: Ödets son, Ammons spådom och Vid världens ände, och det är Valerio Massimo Manfredi som skrivit böckerna.

2. Conn iggulden heter författaren till nästa serie. Denna handlar om Djingis Khan, en av världens största erövrare. Berättelsen utspelar sig på 1100 och 1200-talet då Djingis och hans släkt skapade det största sammanhängande imperium som världen skådat, Mongolväldet. Det är så fascinerande att läsa om hur de med en enorm krigarlist la under sig det ena landet efter det andra, och Iggulden är en fantastisk berättare. Böckerna i serien heter: Stäppens krigare, Bågens mästare, Bergens väktare, Silvrets rike och den boken i serien som jag fortfarande inte läst Dynastins arvinge.

3. Tredje serien utspelas under 1200-talets senare hälft. Detta är en berättelse om korstågen i Mellanöstern och slaget om det heliga landet under Tempelriddarnas sista årtionden. Detta är en otroligt spännande serie skriven av Robyn Young och böckerna heter: Brödraskapet, Korståg och Rekviem.

4 kommentarer:

 1. Igguldens och Youngs serier har jag läst. Massimos serie låter intressant.

  SvaraRadera
 2. Trots (eller kanske på grund av) att jag både gjort lumpen och jobbat i försvarsmakten så är inte krig det jag helst läser om. Det här var en svår triss för mig att lösa, men du lyckades bra!

  SvaraRadera
 3. Bra tips. Jag älskar historiska romaner.

  SvaraRadera
 4. Har läst alla tre serierna och gillat :-)

  SvaraRadera