lördag 14 juni 2014

I denna stilla natt


Titel: I denna stilla natt
Författare: Mari Jungstedt
Bokförlag: Albert Bonniers
Format: Pocket
Tryckt: 2008
Antal sidor: 337
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON

Nu har jag läst ut I denna stilla natt av Mari Jungstedt. Det är andra boken i kriminalserien om Anders Knutas. Dessa böckerna utspelar sig på Gotland.

Liksom den första boken så skriver Jungstedt med ett väldigt lättsamt språk och med väldigt korta kapitel, vilket gör att historien har ett otroligt driv. Författaren presenterar mordfall utan att det blir vaken grovt eller ruggigt, vilket gör att det är otroligt underhållande att läsa. Vi får återse flera av karaktärerna från första boken, däribland tv-journalisten Johan Berg, som i förra boken förälskar sig i en gift kvinna från Gotland. Nu är han tillbaka igen!! Det är en spännande intrig och inte förrän på slutet förstår man vem gärningsmannen är.

Det här är verkligen deckare i min smak, så jag kommer absolut att läsa fler. Har redan bett dottern att få låna nästa!!

Baksidestext: Det börjar närma sig advent och snön faller redan över det vindpinade Gotland. Fjortonåriga Fanny Jansson försvinner spårlöst en kväll på väg hem från stallet. När kriminalkommisarie Anders Knutas och hans kolleger vid Visbypolisen börja utreda Fannys liv växer bilden fram av en ensam flicka med ett stort ansvar för hemmet - en alkoholiserad mamma, en frånvarande pappa och en påtaglig avsaknad av vänner. Men någon har Fanny träffat i hemlighet. Har hennes försvinnande något samband med det besinningslösa mordet på den avdankade fotografen Henry Dahlström i en källare ett par veckor tidigare? Anders Knutas söker intensivt efter beröringspunkter, pressad av bristen på ledtrådar men också av mediedrevet var intresse växer för varje dag som går utan att Fanny hittas. En av journalisterna är TV-reportern Johan Berg, tillbaka på ön för att bevaka händelserna. Där återser han Emma Winarve som han försökt glömma. Gotlänningarna pyntar till jul, men i ljusens skuggor vandrar en mördare.


Betyg: 4 / 5

Läst i Spänningsutmaningen 2014


3 kommentarer:

 1. Ja Jungstedt skriver superbra man blir sugen på att åka till Gotland med.
  Mia

  SvaraRadera
 2. Åh, denna minns jag! En av Jungstedts bästa =)

  SvaraRadera
 3. Jag gillar Jungstedt, har läst alla utan de sista. Det är som sagt driv i hennes böcker och för det mesta brukar hon servera bra mordgåtor också.

  SvaraRadera