måndag 23 juni 2014

Bridget Jones: Mad about the boy


Titel: Bridget Jones: Mad about the boy
Författare: Helen Fielding
Bokförlag: Forum
Format: Inbunden
Tryckt: 2014
Antal sidor: 398
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Recensionsexemplar. Tack!!

Att återse karaktären Bridget Jones i boken Bridget Jones: Mad aboute the boy var otroligt roligt. Det var på senare delen av 1990-talet som Helen Fielding skrev de två första böckerna om den viktfixerade, vindrickande, olycksdrabbade Bridget och hennes lyckade och mindre lyckad försök till dejting. Man fick i dagboksform följa hennes öden och äventyr. Då var hon i trettioårsåldern. I denna nya bok är Bridget 50+, änka efter att hennes stora kärlek, tillika far till hennes barn, Mark Darcy avlidit i en olycka fem år tidigare. Man känner absolut igen både upplägget och Bridget själv. Även hennes vänner finns kvar. Finns dock en viss skillnad. Nu har ju tekniken gått framåt och försök till dejting ser annorlunda ut. Nu är det sms, Twitter, Facebook och diverse dejtingsajter som gäller. Det här blir faktiskt roligt och man får många goa skratt under bokens gång.

Ja som sagt, boken är både rolig, varm och i vissa fall lite sorglig, men definitivt en trevlig och charmerande läsupplevelse. Kan varmt rekommendera den om man läst om Bridget tidigare. Om inte...läs alla böckerna!!

Baksidestext: Bridget Jones är här igen! Femtioplus, två barn, fortfarande trassel på kärleksfronten. Och sociala medier gör inte livet lättare.

Vad gör man om en väninna har 60-årsfest samma dag som ens pojkvän har 30-årsfest?
Är det fel att ljuga om sin ålder när man nätdejtar?
Twittrar verkligen Dali lama eller är det han assistent?
Är det vanligt att få färre följare ju mer man twittra?
Är det normalt att vara för fåfäng för att ta på läsglasögonen när man kollar om ens toyboy har huvudlöss?
Är det samma sak att ligga med någon efter 2 dejter och 6 veckors messande som det var att gifta sig med någon efter 2 möten och 6 månaders brevskrivande på Jane Austens tid?

Bridget Jones grubblar över dessa och andra dilemman medan hon snubblar fram i tillvaron som ensamstående, twittrande och dejtande mamma i en ålder som vissa omoderna människor kallar "medelåldern".


Betyg: 4+ / 5Inga kommentarer:

Skicka en kommentar