onsdag 11 juni 2014

Tematrio - Sverige


I denna veckans tematrio vill Lyran att vi skall Berätta om tre svenska författare! Efter lite kikade bland böcker jag läst de senaste åren så kom jag fram till dessa:

1. Först kom jag att tänka på Kautokeino, en blodig kniv, skriven av författaren Lars Pettersson. Detta är en spänningsroman som utspelar sig långt uppe i Nordnorge bland samer och renar. Författaren är bl.a. frilansande filmare och denna thriller är hans debutroman. Boken är spännande och miljöbeskrivningar och karaktärsbeskrivningarna är helt suveräna. En bok som hängde kvar länge efter man läst den. Blev så glad när jag hörde att det kommer en uppföljare, Slaktmånad heter den och kommer till hösten.

2. Har läst Fyrmästaren av Ann Rosman, vilken är hennes första deckare i en serie som utspelar sig på Marstrand. Tyckte om skrivsättet och upplägget och tyckte att boken var otroligt spännande, så jag har köpt alla hennes resterande böcker, så de kommer definitivt att läsas.

3. Till sist så kommer en annan av mina nuvarande favoriter inom spänningsgenren och det är författaren Stefan Tegenfalk. Läste först hans trilogi om kriminalkommisarie Walter Gröhn och Jonna de Brugge från Rikspolisstyrelsen. Det är verkligen jättespännande kriminalromaner som mestadels utspelar sig i Stockholmsområdet. Den senaste boken han skrivit är en fristående fortsättning och boken heter Pianostämmaren. Hoppas verkligen han skriver fler!!


9 kommentarer:

 1. De två sista gillar jag jättemycket men ettan har jag inte läst..Bra tips där
  Mia

  SvaraRadera
 2. Tegenfalks trio har jag läst, men Pianostämmaren har jga missat. tack för påminnelsen

  SvaraRadera
 3. Petterssons bok verkar intressant. Tegenfalk har jag också funderat på.

  SvaraRadera
 4. "Fyrmästarens dotter" står och väntar på mig i bokhyllan. Om jag inte läser den i år, får jag nog lägga in Ann Rosman i nästa års boktolva...

  SvaraRadera
 5. Inga författare jag läst, tack för tipset.

  SvaraRadera
 6. Alla tre låter som något jag skulle tycka om, tack för tips :)

  SvaraRadera
 7. Ettan ligger i min att läsa hög, tvåan har jag läst och trean är okänd, så tack för tipset på ytterligare en bra bok!

  SvaraRadera
 8. Har inte läst någon av dessa. Tack för tipsen.

  SvaraRadera
 9. Har inte läst någon av dina! :) Eller, jag har läst de två första Walter Gröhn och Jonna de Brugge-böckerna och har den tredje oläst i hyllan. Borde ta tag i den alltså!

  SvaraRadera