lördag 28 juni 2014

Revolt


Titel: Revolt
Författare: Suzanne Collins
Bokförlag: Månpocket
Format: Pocket
Tryckt: 2012
Antal sidor: 329
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON

Nu har jag äntligen läst Revolt, som är sista delen i Hungerspels-trilogin av Suzanne Collins. Tyckte väldigt bra om första boken, andra boken var ännu bättre och denna avslutande del var också riktigt bra. Kanske inte lika bra som andra delen men ändå riktigt bra. Tycket att Collins lyckas knyta ihop hela denna berättelse på ett riktigt bra sätt. Handlingen i Revolt var oerhört spännande. Det är lite svårt att berätta om den här avslutande delen. Risken är ju att man avslöjar för mycket, så man förstår vad som hänt i de tidigare delarna. Så jag avrundar med att säga att hela Hungerspels-trilogin, där man fått följa Katniss, Prim, Peeta, Gale och alla andra har varit en så fantastisk resa. Kan varmt rekommendera böckerna. Nu när denna är utläst så väntar jag med spänning på de avslutande filmerna.

Baksidestext: Katniss välriktade pil vid de sjuttiofemte Hungerspelen blir startskottet för revolten. Men när hon ombeds vara dess ansikte utåt blir hon tveksam.

Hon bir en bricka i ett spel. Oavsett hur hon agerar går hon någons ärende och i hennes spår följer våld och lidande. Samtidigt är Peeta kvar i president Snows grepp.

Kan Katniss rädda honom? Kan hon bli en självständig spelpjäs? Hur stor är hennes makt?


Betyg: 4 / 5

3 kommentarer:

  1. Oj jag gillade inte alls andra delen därför läste jag aldrig sista delen.

    SvaraRadera
  2. De är spännande alla tre! Jag läste dem i rask följd. :) Men min favorit är nog ändå bok 1.

    SvaraRadera
  3. maken har läst alla tre och sett filmen med sonen, jag följde inte med.

    SvaraRadera