torsdag 13 november 2014

Tematrio - Sjukdomar


Oj så sen jag är med veckans tematrio. Har varit lite mycket, med flera läkarbesök mm. Denna veckan vill Lyran att vi skall Berätta om tre böcker som handlar om sjukdomar.

1. Prozac min generations tröst av Elisabeth Wurtzel. En självbiografi som handlar om en ung kvinna som redan i åtta års ålder drabbas av depression och ångest och hur hon i tjugoårsåldern är fullproppad med piller. En berättelse som berör.

2. Borderline av Caroline Kraus. Detta är också en självbiografisk bok och dessutom författarinnans debutbok. Här berättas om hur Caroline efter sin moders död, bryter upp och flyttar till Los Angeles. Där träffar hon och blir vän med  Jane, en mycket spännande person som har Borderline personlighetsstörning. Detta är en berättelse om en väldigt destruktiv vänskap. Oerhört spännande!

3. Förr eller senare exploderar jag av John Green. Denna känner säkert många till och säkert också att det är en väldigt gripande bok om ungdomar som har cancer.9 kommentarer:

 1. Har inte läst någon av dessa. Tack för tips :)

  SvaraRadera
 2. Har inte läst de två första, spännande tips!

  SvaraRadera
 3. Prozac min generations tröst läste jag när den kom i svensk pocket. Den är mycket bra. Och Borderline verkar intressant. Greens bok har jag tänkt läsa ett tag nu men avstått pga sorgligt.

  SvaraRadera
 4. Det låter jobbigt att läsa självbiografiska böcker om sjukdomar, kan man inte trösta sig med att författarna drar till lite extra... men de låter intressanta.

  SvaraRadera
 5. Jag har läst Prozac Nation och Förr eller senare exploderar jag. Viktiga böcker på sina sätt.

  SvaraRadera
 6. Har bara läst John Greens av dessa tre men den skulle jag kunna tänka mig att läsa om och om och om igen ;)

  SvaraRadera
 7. Intressanta titlar där jag enbart läst och älskat Greens fantastiska bok!

  SvaraRadera
 8. Greens underbara bok fick vara med hos mig också.

  SvaraRadera