fredag 20 februari 2015

Bokbloggsjerka 20 - 23 februari


Efter att förra veckan varit frånvarande med sin bokbloggsjerka(kändes tomt), så är idag Annika tillbaka med en ny fråga till oss. Så här skriver hon denna veckan:

Som ni kanske har märkt har min blogg kunnat jämföras med Saharas öken under en tid, och det beror inte på att jag lider av skrivkramp utan det handlar helt enkelt om att det är värken som sätter rejäla käppar i hjulet för mig.
Suget att skriva är dock ständigt närvarande och jag försöker verkligen hitta sätt för att kunna slänga ihop ett par inlägg i veckan åtminstone. Hittills har jag inte kommit på något som skulle hjälpa mig på vägen och därför skulle jag vilja ta del av era bästa tips. Det vill säga var (och hur) författar du dina inlägg?

Min blogg handlar ju mest om böcker, men eftersom film och musik även är stora intressen så bloggad det även om sådant ibland.

För att börja med var jag knåpar ihop mina inlägg så är det alltid i vårt datarum. Där skriver jag mina inlägg med en gapande gubbe vid skrivbordet bredvid(han pratar jättehögt när han sitter med lurarna på och spelar Diablo, World of Warcraft eller något annat spel ihop med sina vänner) :)

Så kommer vi till hur eller när. Jo för mig brukar det alltid bli några inlägg per vecka. Först och främst brukar jag försöka delta i Tematrio, en utmaning som Lyrans Noblesser håller i. På onsdagar dyker Omslagsomsdag upp. Det är ElenBokpotaten som håller i denna utmaning. Brukar delta eftersom jag tycker att det är kul med snygga bokomslag. Bokbloggsjerkan på helgerna försöker jag att inte missa och på söndagarna försöker jag komma ihåg En smakebit på søndag som den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten håller i.

Recensioner dyker alltid upp när någon bok är utläst. Jag försöker att skriva dem så fort som möjligt då jag fortfarande har handlingen och känslan i färskt minne. Men jag är absolut inte den där människan som sitter och för anteckningar under tiden jag läser och inte planerar jag min recension jättenoga heller, utan det blir spontant hur jag känner när jag sätter mig och skriver. Bokbilderna till mina bokrecensioner tar jag oftast själv.

I övrigt så brukar jag slänga in något extra inlägg när jag köpt lite nya böcker. Ibland kan det dyka upp någon musikvideo eller något inlägg om någon film, och i slutet av månaden så sammanfattar jag med ett inlägg om vad jag läst och vilka filmer och serier jag sett.


11 kommentarer:

 1. De där fasta inslagen tycker jag är så bra att ha!

  SvaraRadera
 2. Jag gillar också de fasta inslagen och försöker delta i jerkan och smakbitar. Ibland kan det bli något mer, men det var längesedan.

  SvaraRadera
 3. Återkommande inslag är bra och kul!

  SvaraRadera
 4. Det där med smakebitarna måste jag kolla på.

  SvaraRadera
 5. Jag gillar de där återkommande punkterna, det är kul när så många skriver om samma sak :)

  SvaraRadera
 6. Jag tar inte heller anteckningar medan jag läser, utan skriver recensionen spontant efteråt :)

  SvaraRadera
 7. Jag brukar också försöka skriva recensionen så snart som möjligt när boken är utläst. :)

  SvaraRadera
 8. Jag försöker skriva bokrecensioner så nära inpå som möjligt, men ibland blir det som nu att jag läser böcker i snabbare takt än jag hinner skriva dem. Och ibland har jag helt enkelt inte tålamod med att vänta på att börja en ny bok tills jag har skrivit recensionen ;)

  SvaraRadera
 9. Faste innlegg er gull verdt, og man treffer så mange flotte bloggere når man er med på forskjellige utmaningar/utfordringer :)

  SvaraRadera
 10. Jag antecknar inte heller när jag läser men det är lätt att glömma om man inte bloggar ganska snabbt efter man läst ut en bok.

  SvaraRadera
 11. Jag har gått från struktur till mer ostrukturerat, för att hitta min blogglust igen...

  SvaraRadera