tisdag 3 februari 2015

Vårenkät


Zellys bokblogg har jag blivit taggade att göra en bokenkät som har med våren att göra. Här är mina svar:

1. Vilket vårtecken längtar du mest efter?
Det jag längtar allra mest efter är att se de första knopparna slå ut och att höra fågelkvitter. Brukar vara så skönt att få stoppa undan alla tjocka vinterkläder och sätta på sig sådant som är lite tunnar.

2. Ett annat säkert vårtecken är när bokrean startar i slutet av februari. Har du någon särskild bok som du hoppas skall finnas till fyndpris på bokrean?
Jag hade ju alltid kunnat hoppas att Riddaren av de sju konungarikena av George R R Martin skulle finnas till ett bra pris.

3. Våren bjuder också på många nya böcker. Är det någon/några som du längtar extra mycket efter?
Det är speciellt tre böcker som jag längtar efter. Dessa kommer under våren/försommaren och det är Medicis ring av Jan Mårtenson, Det brinnande rummet av Michael Connelly och Järnblod av Liza Marklund.

4. Finns det någon författare du önskade(men inte vet om det är aktuell) skall komma med en ny bok/uppföljare i vår eller senare under året?
Definitivt Gillian Flynn. Älskar verkligen hennes böcker.

5. Många tycker att det är roligt att uppdatera garderoben när våren kommer med te.x. ny jacka och nya skor. Är du på jakt efter något särskilt vårplagg?
Ja för mig blir det förmodligen just jacka och ett eller några par skor. Sen sitter det ju aldrig fel med en ny väska :)

6. Finns det någon särskild debutant du ser extra mycket fram emot att läsa i vår, eller alternativt någon författare som för första gången översätts till svenska?
Är nyfiken på att läsa Anna och den franska kyssen av Stephanie Perkins, hennes debutroman som kommer i svensk översättning till våren.

7. Det kommer också många nya pocketböcker i vår. Är det några särskilda titlar du har väntat på skall komma i pocket?
Pottungen av Anna Laestadius Larsson och Havskatten av Ann Rosman.

8. Sist men  inte minst, det är ju inte vår än och även vintern har sina positiva sidor. Berätta vad du tycker bäst om med vintern?
När det är riktig vinter och det är vitt och lagom kallt så är det så otroligt vackert. Men det absolut bästa är att på vintern slipper man getingarna :)


Eftersom jag inte har någon koll alls på vilka som gjort enkäten, så uppmanar jag dem som inte gjort den att göra den.
 


4 kommentarer:

 1. Åh, Marklunds nya måste jag titta efter:).

  SvaraRadera
 2. Jag längtar lite så smått efter att få se blommor igen. Älskar snö, men lite snödroppar vore inte helt fel om de tittade upp :)

  SvaraRadera
 3. Åh jag har missat att Marklund kommer med en ny bok.

  SvaraRadera
 4. Jag skulle också gilla om det kom något nytt av Gillian Flynn. :)

  SvaraRadera