tisdag 24 februari 2015

Dynastins arvinge


Titel: Dynastins arvinge
Författare: Conn Iggulden
Bokförlag: Bonnier Pocket
Format: Pocket
Tryckt: 2013
Antal sidor: 454
Finns att köpa i olika format hos: Adlibris | Bokus | CDON

Nu känns det nästan lite tråkigt. Sista boken i Conn Igguldens fantastiska serie om Djingis Khan är slut. Dynastins arvinge heter den.

Det här har varit så otroligt spännande och intressant historisk bokserie och Conn Iggulden är absolut fantastisk på att skriva denna typ av litteratur. Han lyckas till och med att få ett fältslag där tusentals krigare drabbar samman att bli intressant och de stora fältherrarna känns så levande.. Hans böcker är så otroligt välskrivna.

Den store mongolske fältherren Djingis Khan har man ju hört talas om och det har i denna bokserie varit otroligt spännande att få följa historian om honom och hans ättlingar eftersom detta är en stor bit världshistoria. För den som är intresserad av historia så är denna serien absolut perfekt. Läs den!!

Baksidestext: Fyra bröder med fyra viljor. Trots det växer det mongoliska riket återigen. I öst rycker Kublai khan fram för att en gång för alla lägga Sungdynastins länder under sig. På erövringståg drömmer han om ett herravälde som sträcker sig från kust till kust, ett imperium så mäktigt att det vida överträffar det som en gång leddes av den store Djingis khan. För att ena mongolväldet måste han förmå sina krigare att följa honom till den kända världens yttre gränser. Samtidigt slits nationen sönder av inre stridigheter och snart är ett blodigt inbördeskrig i annalkande. Då hotar fienden i öster på nytt.


Betyg: 5 / 5

Läst i #Hyllvärmare 2015

Även läst i min egen hyllvärmarutmaning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar