fredag 27 februari 2015

Bokbloggsjerka 27 februari - 2 mars


När det är bokbloggsjerka hos Annika så vet man att det äntligen är helg. Denna helgen blir kul, speciellt i kväll då Let´s Dance börjar. Skall bli superkul!! Denna vecka frågar Annika:

Har du läst någon bokserie som du slutat tycka om under resans gång, och varför? Om man inte läser serier så kan man berätta om någon bok som haft det perfekta slutet(utan att avslöja för mycket). Vill man så kan man svara på båda frågorna.

Här fick jag fundera en stund för jag är inte den som läser supermycket serier, även om det blivit fler de senaste åren. Men de jag kunde komma på är:

Åke Edvardssons deckarserie som handlar om kriminalkommisarie Erik Winter. Jag läste de först tre böckerna men tyckte att de var ganska tråkiga. Jag kände inte så mycket för karaktärerna. Så det blev inte att jag fortsatte med fler böcker.

Så har vi ytterligare en deckarserie och då är det Karin Wahlbergs böcker om kriminalkommisarie Claes Claesson och hans fru Veronika Lundborg som är överläkare. Läste de första fyra böckerna och tyckte att de var så tröglästa så jag stoppade där och kommer nog inte att plocka upp dem igen.

Sist så blir det Sagan om Valhalla av Johanne Hildebrandt. Hade förväntat mig att detta skulle vara en alldeles fantastisk serie. Och visst var den bra på sitt sätt, men blev lite mätt på den. Jag läste dock de tre första böckerna, men nu när den fjärde boken i serien kom förra året så kände jag inte minsta lilla lockelse att fortsätta på serien.


16 kommentarer:

 1. Jag brukar inte orka med mer än 3-4 böcker i en serie. Det ständiga undantaget är Mårtensons Homandeckare som jag aldrig tröttnar på.

  SvaraRadera
 2. Jag har inte läst någon av de du nämner.

  SvaraRadera
 3. Karin Wahlbergs deckare läste jag några av också men fastnade inte. Har tänkt testa nya sjukhusserien i 50-tals miljö, får vi se om den passar mig bättre :)

  SvaraRadera
 4. Karin Wahlbergs serie har jag börjat läsa, men tycker inte speciellt mycket om dem. För mycket tell och för lite show :)

  SvaraRadera
 5. Sagan om Valhalla blev jag också lite besviken på.

  SvaraRadera
 6. Edwardson och Wahlberg övergav jag med ganska snabbt

  SvaraRadera
 7. Wahlberg läste jag första delen av faktiskt, hade helt glömt den serien, men inte läst något mer av den då jag inte gillade den alls.

  SvaraRadera
 8. Sagan om Valhalla har jag också läst, men jag har ännu inte tagit mig an fjärde boken. Men till skillnad från dig så är jag faktiskt sugen :)

  SvaraRadera
 9. Några böcker om Erik Winter har det blivit (men inte alla), och sista Sagan om Valhalla tror jag du gjorde helt rätt i att hoppa över... ;-)

  SvaraRadera
 10. Åke Evardson ska jag och lyssna på imorgon.

  SvaraRadera
 11. Jag har inte läst någon av serierna.Läser inte sådär supermycket serier.

  SvaraRadera
 12. Jag har läst två böcker i Wahlbergs serie, dock inte de första, men jag lockades inte till fler än så.

  SvaraRadera
 13. Har också lagt ner Wahlberg och Edwardsson även om jag höll ut längre med den sistnämnde. Och Sagan om Valhalla var väl slut - känner mig inte heller sugen på en fortsättning...

  SvaraRadera
 14. Jag har läst en bok av Edwardson om Winter, men den tyckte jag inte alls om. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 15. Inga böcker jag läst, men deckare tycks ju kunna bli väldigt långa serier.

  SvaraRadera
 16. Det kanske helt enkelt skrivs för mycket serier???? Eftersom de är så svåra att hålla vid liv!

  SvaraRadera