fredag 4 mars 2016

Bokbloggsjerka 5 - 7 mars


Som vanligt på fredagar så är det bokbloggsjerka hos Annika. Denna helgens jerkafråga lyder så här:

Den här veckan vill KajsaLisa veta vad vi tycker och tänker om bokrean: Har den spelat ut sin roll, eller ännu värre har bokhandeln spelat ut sin roll, med internethandel och läsplattor? Berätta också om reafynd ni gjort.

Kan tycka när det gäller bokrean att det var lite annan känsla förr när det bara fanns fysiska bokhandlar. Nu är det för lätt. Man sitter hemma vid skrivbordet flera veckor i förväg och beställer det man vill ha. Man behöver inte armbåga sig fram ute i bokhandeln på samma sätt längre. 

Nu är det ju inte så att jag köper allt via nätet utan bara en del. Gör alltid något besök i den lokala bokhandeln och ofta ett besök på second hand som också har rea och man kan få böcker för bara några kronor. När det gäller e-böcker så är jag fortfarande dålig på att både köpa och läsa. Gillar fysiska böcker för mycket, men försöker sakta vänja mig. Så man får väl se hur det ser ut i framtiden.

Har gjort lite fynd i år, faktiskt tio färre än förra året, ni kan se HÄR och HÄR vad det blev.


19 kommentarer:

 1. Jag kommer nog aldrig ens försöka vänja mig vid e-böcker, gillar de fysiska för mycket :)

  SvaraRadera
 2. fysiska böcker och tidningar är trevligast. visst är det en speciell känsla att kunna klämma på och bläddra i böcker

  SvaraRadera
 3. Jag kan tänka mig e-böcker om jag ska resa, men annars håller jag mig också hälst till fysiska böcker. Kram

  SvaraRadera
 4. jag gillar både fysiska böcker och eböcker. Tycker om att gå på rean så brukar försöka undvika näthandlar runt rean. Gillar att gå på upptäcksfärd i butikerna. Samtidigt så är det ju egentligen ännu bättre att handla på nätet. Ännu billigare :)

  SvaraRadera
 5. Jag läser en del e-böcker eftersom rec.ex ofta kommer i det formatet numera, men föredrar pappersböcker om jag får välja själv. Rean är jag inte så engagerad i längre.

  SvaraRadera
 6. Ibland kan det vara enkelt att ladda ner en e-bok från biblioteket, men föredrar helt klart vanliga pappersböcker. Bokrean är f.ö en tradition jag brukar se fram emot, skulle nog sakna den om den försvann, även om den inte är som den en gång var.

  SvaraRadera
 7. jo, böcker hittar man lite överallt...

  SvaraRadera
 8. Det är inte samma känsla som förr men jag tycker ändå fortfarande om den. Mitt problem är att jag har betydligt fler böcker än tid.

  SvaraRadera
 9. Är också dålig på det här med e-böcker, men har faktiskt tänkt mig att köpa lite den här gången.

  SvaraRadera
 10. Bokrean förändrades när e-handeln kom och det är väl oundvikligt, men jag hoppas verkligen att bokhandlarna kan överleva ändå.

  SvaraRadera
 11. Jag gillar både e-böcker och fysiska böcker. Särskilt skönt med e-böcker är att när du reser bort kan du ta med ett helt drös böcker utan att väskan blir mycket tyngre för den sakens skull...

  SvaraRadera
 12. Ja stå mitt i natten och vänta var verkligen en annan känsla.

  SvaraRadera
 13. Second hand gillar jag skarpt! :)

  SvaraRadera
 14. Håller väl på ungefär på samma sätt, lite av varje, men den lokala bokhandeln får en del bidrag av mig i alla fall, även till fullpris.

  SvaraRadera
 15. Jag lyssnar en del på e-ljudböcker/ljudböcker men e-böcker har jag inte lockats till/av att läsa ännu, är nog lite för förtjust i fysiska böcker ;)

  SvaraRadera
 16. Tycker att det är kul att second handbutikerna också har rea.

  SvaraRadera
 17. Ja alltså den där biten att man var tvungen åka i tid på bokrean annars kanske boken man ville ha tog slut och vissa exemplar fanns det bara några av osv Det var en helt annan känsla då.

  SvaraRadera
 18. Jag älskar de fysiska böckerna och när man kan få dessa för en billig peng tackar jag inte nej. Fast jag besöker ofta second hand, där har jag gjort väldigt många fynd.

  SvaraRadera
 19. Jag kan hålla med dig om att det var en annan känsla förr.. I år köpte jag alla reaböcker på nätet.. :o (å andra sidan köpte jag alla reaböcker i en vanlig bokhandel förra året. :)).

  SvaraRadera