söndag 20 mars 2016

En smakebit på søndag - Gudarnas blod


Idag är det söndag, men också vårdagjämning vilket känns så skönt. Nu är alltså våren officiellt här :) Hos den norska bloggen Flukten fra virkeligheten är det åter dags att dela med sig en smakbit ur boken man för närvarande läser. Jag börjar närma mig slutet i Gudarnas blod av Conn Iggulden. Det är femte boken i serien Kejsaren som handlar om Julius Caesar.

"Solen brände fortfarande mot Agrippas rygg, trots att hösten börjat sitt intåg och alla träden lyste i rött och guld. Han stod vid Avernosjöns strand och spanade ut över en knapp kilometer av djupt vatten. Förr låg där bara en liten by,  men nu hade en av Roms utposter byggts upp, med tiotusentals män som arbetade hårt från gryning till skymning. På ett ställe höll tolv stora galärer på att byggas i jättelika vaggor. Till  och med från andra sidan sjön såg han hur männen svärmade över skroven hörde ljudet av hammarslag över det stilla vattnet. Tre färdiga skepp sköt fram bredvid varandra när männen övade rodd över sjön."


15 kommentarer:

 1. Jag har i alla fall kommit så långt nu att jag har skaffat min första Iggulden :)

  SvaraRadera
 2. En författare som jag inte har bekantat mig närmare med ännu.... Tack för smakbiten! :)

  SvaraRadera
 3. Har inte läst något av Iggulden, men romaner i historisk tid kan vara väldigt intressanta.

  SvaraRadera
 4. Läst del två i denna serie, minns den som bra men fortsatte inte med serien, vet egentligen inte varför. Tack för smakbit!

  SvaraRadera
 5. Spännande tid i historien. Har dock inte läst något av Iggulden. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 6. Gillar Igguldens böcker. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. Men oj jag som är nöjd att jag hittat alla fyra i serien på second hand som jag ska läsa snart, men nu måste jag ju leta efter ännu en ;) tack för smakbiten! Ser fram emot dessa :)

  SvaraRadera
 8. Jeg har lyst til å lese bøkene til Conn Iggulden, men de har ikke nådd helt opp på leselisten enda. Det er så mange bøker jeg har lyst til å lese! :-D Ha en fin søndag!

  SvaraRadera
 9. jag tänkte faktiskt att jag skulle ge mig på någon serie av Iggulden. Djingis Khan eller Kejsar - serien. bra sätt att läsa historia, tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan nog rekommendera att du börjar med Djingis Khan-serien. Den är snäppet bättre än Kejsar-serien tycker jag.

   Radera
 10. Tack för smakbiten! Okänd bok för mig.

  SvaraRadera
 11. Tack för smakebiten, jag har inte läst någon bok i serien.

  SvaraRadera
 12. Imponerande effektivitet :)

  SvaraRadera
 13. Gillar utdraget. Det låter spännande! :)

  SvaraRadera