söndag 27 mars 2016

Scarlet


Titel: Scarlet
Författare: Marissa Meyer
Översättare: Ylva Spångberg
Bokförlag: Modernista
Format: Pocket
Tryckt: 2015
Antal sidor: 374
Finns bla. att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack för boken Modernista!

Det var ju inte länge sedan som jag läste Cinder av Marissa Meyer, en bok som jag tyckte var annorlunda och jättespännande. Jag hade även bok nymmer två i The Lunar Chronicles hemma och det är Scarlet, boken som jag precis läst ut.

Dessa böcker är retellings av av sagor, men i väldigt annorlunda tappning, i en framtid där människor lever jämsides med cyborger och androider. Jorden ligger även i fejd med Lunarfolket som bor på månen. Där styr den elaka drottningen Levana.

När denna bok börjar så hittar vi Cinder i fängelse i ett framtida Kina, Där hamnade hon i slutet av förra boken. Långt därifrån i Frankrike bor Scarlet. Hon söker förtvivlat sin farmor som spårlöst försvunnit. Snart möter Scarlet en mystisk främling som kallar sig Wolf. Detta är upptakten till ett nytt äventyr där dessa två unga flickors vägar kommer att korsas.

Scarlet skall föreställa en retelling av Rödluvan. Men här hittade jag inte kopplingarna lika tydligt som i första boken. Men jag tycker ändå att boken var otroligt bra. Storyn är spännande. Det var roligt att skifta bekantskap med de nya karaktärerna, men det var också trevligt att återse vissa karaktärer från första boken. Gillar Mayers språk, det flyter på så bra så boken blir otroligt lättläst. Nu ser jag så klart väldigt mycket fram emot att fortsätta serien. Men det kommer kanske inte att ske direkt. Men snart förhoppningsvis.

Baksidestext: I Scarlet återser vi Cinder, som nu försöker fly från det fängelse där vi sist lämnade henne - trots att det kommer att göra henne till den mest jagade personen i hela Samväldet.
   På andra sidan jorden söker Scarlet Benoit - en tuff fransk tjej som inte drar sig för att bära pistol - efter sin försvunna mormor. Och det visar sig att det är mycket hon inte känt till om sin mormor eller den livsfara hon levt i under hela sitt liv. När Scarlet träffar Wolf, en streetsmart slagskämpe som tycks veta en hel del om hennes mormor, har hon svårt att lita på honom. Samtidigt känner hon sig oförklarligt dragen till honom - och han till henne.


Betyg: 4+ / 5

Läst i Ta kontroll över bokhyllan, Påsk-läsutmaning hos Mia och En världsomsegling på 366 dagar!

4 kommentarer:

 1. Är så himla förtjust i den här serien :)

  SvaraRadera
 2. Åh denhär serien gillar jag :) LÄngtar efter att 4e delen ska komma ut på svenska, men vet inte när den kommer.
  Du har väll inte missat att jag har tävling på min blogg?
  http://bokraden.blogspot.se/2016/03/utlottning-av-fjarilarnas-stad.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skall försöka köpa på mig tredje delen så snart som möjligt. har verkligen gillat de två första böckerna.

   Radera
 3. Är så sugen på att läsa Lunar Chronicles. Sagor blandat med scifi låter perfekt för mig :)

  SvaraRadera