fredag 17 juni 2016

Bokbloggsjerka 17 - 20 juni


Jag då är det fredag igen och bokbloggsjerka hos Annika. idag är det två frågor vi skall svara på och det är dessa: 

Finns det någon tidning som du kan tipsa om? Alternativt, finns det en tidning som du saknar trots det enorma utbudet som finns i dag?
 
Prenumererar inte på tidningar numera och har inte gjort det på länge. Har däremot köpt enstaka nummer av Vi läser och Books & Dreams. Förr däremot så läste jag ofta Illustrerad Vetenskap och har plöjt igenom många nummer även av Allt om vetenskap och Allt om historia. Varför jag aldrig köper dem längre vet jag inte.

Ock så bonusfrågan: 

Koko är nyfiken på om du kan tipsa om några historiska romaner. För att vara mera exakt ”historiska romaner som är (någotsånär) historiskt korrekta”, dvs. sådana där man kan lära sig något om perioden och inte sådana där det är nutidsmänniskor i periodkläder.

Läste ganska nyligen En drottnings löfte av C.W. Gortner. Den boken handlar om Isabella av Kastilien. Det är en mycket intressant historisk roman som utspelar sig i Spanien, där man får följa Isabella och hennes strävanden efter makten och efter att ena landet och att få gifta sig med mannen hon älskar.

12 kommentarer:

 1. Jag får kolla upp den boken och se om det är något för mig.

  SvaraRadera
 2. Vi Läser har alltid något intressant.

  SvaraRadera
 3. Illustrerad vetenskap hade jag också förut, i många år. Det var en intressant tidning.

  SvaraRadera
 4. Känner igen mig... Läste förr Illustrerad Vetenskap (abonnemang), enstaka lösnummer av Allt om vetenskap och likaledes Allt om historia då det var något som lockade. Numera går böcker före tidskrifter vad gäller läsning. :)

  SvaraRadera
 5. Hade en prova-på-prenumeration på Vi Läser, men tänker inte förlänga den. Jag är inte riktigt någon tidningsmänniska.

  SvaraRadera
 6. Det kan vara väldigt kul att läsa vetenskap och historia i tidningar! :)

  SvaraRadera
 7. Det är många som skriver om Vi läser så den tidningen får jag nog ta och titta lite mer i. Även Books and Dreams verkar intressant.

  SvaraRadera
 8. Tiden räcker inte till för tidningar.

  SvaraRadera
 9. En drottnings löfte tyckte jag om

  SvaraRadera
 10. Illustrerad vetenskap är fantastisk, även för mig som inte är så vass på naturvetenskap. Fascinerande!

  SvaraRadera
 11. En drottnings löfte tyckte jag också om.

  SvaraRadera
 12. Jag gillar verkligen Vi läser! Funderar nästan på att börja prenumerera igen. :) Men man vill ju ha tid att läsa böcker också. ;)

  SvaraRadera