torsdag 23 juni 2016

[buzz]


Titel: [buzz]
Författare: Anders De la Motte
Bokförlag: Pocketförlaget
Format: Pocket
Tryckt: 2012
Antal sidor: 394
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON

[buzz] är andra boken i en deckarserie om Henrik HP Pettersson och den är skriven av  Anders De la Motte. Läste första boken [geim] för ett bra tag sedan, en bok som jag tyckte var väldigt spännande och annorlunda för att vara en deckare.

I första boken Så kommer Henrik HP Pettersson i kontakt med en mobiltelefon och via den blir han indragen i ett intrigfullt spel där speldeltagarna gör olika uppdrag i verkliga livet. Nu när andra boken [buzz] börjar så är HP på rymmen från spelledarna och i denna bok blir han involverad med ett företag, vars enda syfte är att styra flödet på Internet i den riktning som de vill. Samtidigt är HP`s syster Rebecca avstängd för tjänstefel och råkar ut för massor med konstigheter.

Det här är verkligen en spännande story och man har svårt att lägga ifrån sig boken. Att det handlar om dagens teknik och informationsflöde gör berättelsen extra intressant. Gillar verkligen HP som karaktär. Förutom att han är lite galen och äventyrslysten, så är han även väldigt mån om sina nära och kära. Tycker verkligen att detta är superbra underhållning. Kan varmt rekommenderas.

Baksidestext: Henrik HP Pettersson är på flykt och har hamnat i Dubai. Det har gått fjorton månader sedan han via en mystisk mobiltelefon blev indragen i det djävulska verklighetsspel som så när kostade honom livet.
   Rebecca befinner sig i Sudan som livvakt åt en svensk minister. Men dramatiska händelser tvingar snart de båda syskonen tillbaka till Stockholm.
   Är spelet verkligen över?
   Vem kan man egentligen lita på?
   Går det att skydda sig mot ett hot som kanske inte ens existerar?


Betyg: 4 / 5

Läst i Spänningsutmaning 2016, Hyllvärmarutmaning 2016 och den ingår även i min sommarläsning och i sommarläsning/tävling hos Mias bokhylla.

3 kommentarer:

  1. De här böckerna gillade jag verkligen och tredje boken tyckte jag nästan var bäst :)

    SvaraRadera
  2. Inte läst något av denna författare. Låter väldigt spännande!

    SvaraRadera