söndag 5 juni 2016

Vingar av glas


Titel: Vingar av glas
Författare: Sofie Trinh Johansson
Bokförlag: Mörkerdottir
Format: E-bok
Utgiven: 2012
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack Mörkerdottir förlag för boken!

Vingar av glas av Sofie Trinh Johansson, som jag precis läst, är andra delen i författarinnans Halvblodstrilogi. Fick de två första delarna i e-boksformat från Mörkerdottir förlag för oerhört länge sedan. Läste den första boken bara ett litet tag efter jag fått dem, men denna har tyvärr fått vänta alldeles för länge.

Halvblodstrilogin är en serie som handlar om vampyrer, halvblod och änglar. Huvudkaraktären är halvblodet Aveline. Hon och ett gäng vampyrer samt hennes skyddsängel Alexander är på flykt för att rädda Avelines liv. De skall konfrontera rådet för för att försöka få en lösning på problemet.

Tycker att språket är helt okej, vilket gör boken lättläst. Man har gjort karaktärerna spännande så till vida att oavsett om de är halvblod, vampyrer eller änglar, så är de inte speciellt pålitliga utan det kan hända de mest oväntade saker. Gillar också halvblodens speciella förmågor. Utan att avslöja för mycket så är det ju lite triangeldrama som jag har lite svårt för och så känns det jobbigt att handlingen utspelar sig på samma ställe i hela denna bok. Men trots detta så känns det ändå så pass intressant att jag vill läsa sista boken i serien.

Handling: Billy har lämnat Aveline för att på egen hand be om hennes nåd och för det blod som kan rädda hennes liv. Samtidigt har han flytt från det enda hon är beredd att kämpa för, och lämnat henne med Alexander, som förändrats av hennes svek. Just som Aveline inte tror att det kan bli värre kommer Billys syster och V till dalen. Med sig har de Coraline, som visar sig vara Avelines värsta mardröm.
Vem är egentligen mannen hon tror sig älska, och vad har han en gång varit? Och är verkligen kärleken nog för att fortsätta älska?Betyg: 3+ / 5

Läst i Hyllvärmarutmaning 2016


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar