onsdag 29 juni 2016

Kopparhandsken


Titel: Kopparhandsken
Serie: Magisterium #2
Författare: Holly Black & Cassandra Clare
Översättare: Lottie Eriksson
Bokförlag: Bonnier Carlsen
Format: Danskt band
Tryckt: 2016
Antal sidor: 329
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack för boken Bonnier Carlsen!

Kopparhandsken av Holly Black och Cassandra Clare är andra boken i deras trollkarlsserie Magisterium. Detta är en serie för barn//ungdom mellan 9 - 12 år.

När jag skulle läsa första boken Järnprovet och hörde att detta var en berättelse om en skola för trollkarlar så tänkte jag genast på Harry Potter och var rädda att detta skulle bli för likt. Men döm om min förvåning då jag upptäckte att denna story var helt annorlunda och dessutom riktig bra. Även andra boken Kopparhandsken var otroligt spännande. Det händer saker hela tiden och jag känner hur mycket jag gillar när det är magi och annat övernaturligt inblandat. Gillar dessutom karaktärerna riktigt mycket. Dessa böcker är ju skrivna för en ung åldersgrupp och den passar med största sannolikhet väldigt bra för dem, men berättelsen funderar definitivt lika bra för oss som är äldre. Riktigt medryckande, spännande och underhållande. Rekommenderas för både ung och gammal!

Baksidestext: 
VEM KAN MAN LITA PÅ  NÄR MAN INTE ENS KAN LITA PÅ SIG SJÄLV?

När Call återvänder till Magisterium är det som kopparårselev. Han har vänner, hans varg Tumult få bo i hans rum och Call trivs på den märkliga skolan med alla dess vindlande gångar och hemliga rum. 

Men han bär på en stor och fruktansvärd hemlighet. Hans själ tillhör den ondaste trollkarlen i historien, en trollkarl som satte skräck i hela trollkarlsvärlden och hotade att förgöra den. Men Call är ju inte ond. Eller?

Betyg: 4 / 5

Läst i #summerread16

2 kommentarer:

  1. Jag gillade den också jättemycket. Gillar att Call är en ganska taggig antihjälte, men åh vad jag kände för honom i den här boken. Verkligen berörande. :-)

    SvaraRadera
  2. Jag brukar ofta gilla fantasy för yngre bättre än episka fantasy böcker för vuxna så denna ska jag testa. :)

    SvaraRadera