söndag 12 juni 2016

Maze Runner: I solstormens spår


Titel: Maze Runner: I solstormens spår
Författare: James Dashner
Översättare: Ylva Spångberg
Bokförlag: Semic
Format: Kartonnage
Tryckt: 2015
Antal sidor: 345
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON

Maze Runner: I solstormens spår, är fjärde boken i en ungdomsserie skriven av James Dashner. Har läst de tre första böckerna som bl.a. handlar om Thomas och Teresa. Man får följa dem från att de kommer till en stor labyrint i första boken, för att sedan vara med om andra spännande och vansinniga utmaningar i de två nästföljande böckerna. I denna fjärde bok får vi veta vad som hände före labyrinten, då jorden förstördes av solstormar och hur ett virus börjar spridas.

I solstormens spår börjar med att man som hastigast får återstifta bekantskapen med Teresa, men resten av boken handlar om en kille som heter Mark. Han och några andra överlever solstormarna som drabbar jorden. Här får vi berättat för oss hur det var då, den första tiden efter katastrofen, men man får även följa senare händelser. Slutet leder fram till något som är början till vad som kommer att hända i labyrinten.

Tyckte först att handlingen var lite seg att komma in i och blev till att början besviken över att det var helt andra personer än Thomas och Teresa som man fick följa i stor del av boken. Men jag kom in i boken efter ett tag och tyckte ändå att den var ganska hyfsad och när man nådde slutet av handlingen då man fick återse Thomas och Teresa, så blev jag faktiskt lite sugen på att läsa Dödlig kod, som är nästa bok i serien, vilken kommer till hösten. Den skall tydligen vara ut Thomas synvinkel.

Baksidestext: 
När Thomas hamnar i labyrinten är världen utanför i ruiner. Solstormar har bränt jorden och ett fruktansvärt virus härjar. Hur blev världen sådan? Thomas och hans vänner vet inte. Deras minnen har raderats, det förflutna är förlorat. Mark och Trina var där när det hände. De såg världen brinna. De flydde från ett översvämmat New York och har startat ett nytt liv när något ännu värre drabbar världen.

VIRUSET.

En sjukdom som förstör och tar bort allt som gör dem mänskliga. Ingen går säker, Ingen, utom en övergiven femårig flicka. Vem är hon?


Betyg: 3+ / 5

1 kommentar:

  1. Jag har bara hunnit läsa det sega, vill också läsa om Thomas och Theresa, så nästa bok kommer nog passa mig bättre...

    SvaraRadera