söndag 18 september 2016

Det brinnande rummet


Titel: Det brinnande rummet
Författare: Michael Connelly
Översättare: Patrik Hammarsten
Bokförlag: Norstedts
Format: E-bok
Utgiven: 2015
Antal sidor: 384
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack till Norstedts för boken!

Som så många andra böcker så har även Det brinnande rummet av Michael Connelly blivit liggande för länge. Men nu är den äntligen läst.

Har ju läst ganska många av Connellys deckare och ett helt gäng av dem handlar om den tuffa polisen Harry Bosch, så även denna. Numera arbetar Bosch på avdelningen för gamla olösta fall och i denna bok får han ett fall där en spansktalande musiker avlider till följd av en skottskada som han ådrog sig vid en skjutning tio år bakåt i tiden. Detta brott visar sig ha kopplingar till personer som man inte trott. Samtidigt får Bosch en ny kollega. Det är en ung färsk kvinnlig polis. Det visar sig att hon varit inblandad i en brand när hon var barn vilken ledde till att flera barn avled. Rätt som det är så utreder Bosch och kollegan Lucia även detta fall, fast i hemlighet.

Connelly har ju skrivit många böcker om Harry Bosch, men jag tycker inte att det blir uttjatat. Det känns som han kommer med något nytt och fräscht i varje ny berättelse. Denna bok var inget undantag. Gillar att följa utredningen och tycker att spänningen byggs upp mycket bra. Tycker mycket om Bosch som karaktär. För den som gillar deckare kan jag absolut rekommendera denna serie. Nu ser jag så klart fram emot att läsa nästa bok som jag faktiskt tror kommer ut i dagarna, om den inte redan släppts. Eftersom förlaget varit snäll och skickat mig ett exemplar, så ligger den redan och väntar i bokhyllan.

Handling:
Harry Bosch och hans nya kollega undersöker ett gammalt fall som snabbt blir större än vad de någonsin kunde tro. För tio år sedan blev en man skjuten av en förlupen kula. När han till slut dör av komplikationerna är fallet minst sagt kallt. Ingen blev gripen eller ens förhörd när brottet skedde.

Men Harry Bosch och Lucia Soto tar sig an mordet fast beslutna att ta reda på vad som har hänt. Trots få ledtrådar leder fallet till ytterligare olösta brott med allt större konsekvenser. Till slut måste de fråga sig om det är värt att offra sina liv och karriärer för att få fram sanningen. 
 
 
Betyg: -5 / 5
 
Läst i spänningsutmaning 2016
 

3 kommentarer:

 1. Jag gillar verkligen Harry Bosch. Vet inte om jag läst den här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Googlade lite och kom på att jag läst den. Så kan det gå ;)

   Radera
 2. Harry Bosch är en gammal favorit!

  SvaraRadera