fredag 21 oktober 2016

Bödelns sång


Titel: Bödelns sång
Författare: James Oswald
Översättare: Gunilla Roos
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Tryckt: 2016
Antal sidor: 419
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Vill tacka Modernista för boken!

Ja då var Bödelns sång av James Oswald utläst. Det är tredje boken i serien om kommissarie McLean och den utspelas som de tidigare i Edinburgh.

I denna bok utreder kommissarie McLean några fall av förmodade självmord. Samtidigt så får han tampas med sviterna efter sådant som hänt i tidigare böcker. Han får även brottas med sina mycket missnöjda chefer och även med kollegor som spelar honom en del spratt.

Som i de tidigare böckerna så blandas mordutredning med en hel del övernaturliga element. Detta är enligt mig en bra kombo. Måste säga att det är en spännande och ibland lite rå berättelse som vi får följa. Mitt problem var att det var så trögt att komma in i boken. Det tog faktiskt drygt 50 sidor innan jag fastnade. Tror inte att det beror på att boken var sämre skriven i början utan mer på att jag var ofokuserad. När jag väl kommit över detta så flöt boken på bra, och den slutade med en cliffhanger så jag antar att det kommer fler böcker i serien. Ser verkligen fram emot det!

Handling:  En ung man hittas hängd i sitt hem i Edinburgh. Det ser ut som ett simpelt, sorgligt självmord, men kriminalkommissarie Tony McLean blir förbryllad av det egendomliga självmordsbrevet. En andra hängd man och ytterligare ett underligt meddelande pekar mot ett olycksbådande mönster.
McLean är mitt uppe i en utredning om prostitution och trafficking, och kämpar samtidigt med att försöka koppla ihop de två självmorden. Upptäckten av ett tredje självmord övertygar honom om att det ligger ont uppsåt bakom. När han gräver djupare finner McLean svar som kommer honom närmare inpå livet än han kunnat föreställa sig. Något skräckinjagande stryker omkring på stadens gator och jakten på det riskerar att förgöra allt som McLean håller kärt.Betyg: 3+ / 5

Läst i Spänningsutmaning 2016
 

3 kommentarer:

  1. Har läst första boken och gillade den så jag har tänkt att fortsätta läsa serien.

    SvaraRadera
  2. Ja, den är bra och nu börjar jag vänja mig vid det övernaturliga också :)

    SvaraRadera
  3. Har hört mycket gott om Oswald, men inte kommit mig för att läsa något av honom än.

    SvaraRadera