fredag 21 oktober 2016

Tematrio - Öar


Denna veckan är jag sen med mycket eller så har jag glömt bort saker och ting. Så här kommer äntligen veckans tematrio, och det är som vanligt Lyrans Noblesser som håller i det hela. Vi skall denna veckan:

Berätta om en bok/berättelse som utspelar sig på en ö. Bebodd eller ej.

1. Midsommarvals av Viveca Lärn är första boken i en serie som utspelar sig på ön Saltön i Bohuslän. En jättemysig bok. Skall bli trevligt att läsa resten av böckerna. De finns som tur är i min kära mammas bokhylla.

2. Svarthuset, Lewismannen och Lewispjäserna är en otroligt välskriven och intressant deckar-trilogi av Peter May. Denna serie utspelar sig på Isle of Lewis som är en ö i Yttre Hebriderna, utanför Scottlands kust.

3. Fyren mellan haven av M.L. Stedman är en helt fantastisk berättelse där handlingen till största delen utspelar sig på Janus Island utanför Australiens kust. Huvudkaraktären är fyrvaktare på denna ö.

6 kommentarer:

 1. Fyren mellan haven är ju ett bra ö-exempel! Jag hade också med Mays böcker i min trio.

  SvaraRadera
 2. Fyren mellan haven har jag ännu inte läst men den väntar i bokhyllan.

  SvaraRadera
 3. Har inte läst någon av böckerna i din trio.

  SvaraRadera
 4. Fyren mellan haven har jag ju tänkt att spara in tid på och se filmen. I stället. Nu såg jag att e-boken bara kostade 45 kronor på Bokon... jag ska försöka stå emot :)

  SvaraRadera
 5. Fyren mellan haven skulle jag så gärna vilja läsa, på något sätt kommer alltid något annat emellan, får kanske sluta reservera och stå i kö för nya böcker på biblioteket?! :D

  SvaraRadera