tisdag 25 oktober 2016

Tematrio - Höga berg och djupa dalar


Ny vecka och ny tematrio hos Lyrans Noblesser. Denna veckan skall vi:

Berätta om romaner eller andra texter som innehåller höga berg och djupa dalar!(Temat kan tolkas både bokstavligt och bildligt.)

1. Börjar med boken Begravda i himlen av Peter Zuckerman & Amanda Padoan. Det är en oerhört intressant och spännande bok om den katastrof som inträffade 2008, när en grupp västerländska klättrare och några inhemska sherpor(lokala klättrare) drabbades av en katastrof då de skulle bestiga berget K2 i Himalaya. Man får även följa ett par sherpors livshistorier, vilket är väldigt intressant.

2. Så tar vi Slutet av kedjan av Fredrik T Olsson. Här handlar det om en kryptoexpert som plötsligt blir kidnappad och tror sig befinna sig någonstans i Alperna. Det handlar om dna, om en dödlig okänd sjukdom och man börjar verkligen fundera kring existentiella frågor då man läser denna.

3. Tills sist så blir det Kautokeino, en blodig kniv av Lars Pettersson. Här handlar det om juristen Anna, som återvänder till fjällbyn i Nordnorge där hennes mamma växt upp, detta för att hjälpa till i en polisutredning där en av hennes släktingar är inblandad.


7 kommentarer:

 1. Kautokeino... är jag nyfiken på!

  SvaraRadera
 2. Den första blir jag nyfiken på, läst några andra böcker om just detta egendomliga klättrande i Himalaya. Vad bra att sherpors livshistorier också får vara med.

  SvaraRadera
 3. Slutet av kedjan blir jag sugen på att läsa varenda gång den dyker upp på någon blogg :)

  SvaraRadera
 4. Av framsidorna att döma är det tre rafflande romaner!

  SvaraRadera
 5. Intressanta tips. Vill särskilt läsa Kautkeino, en blodig kniv.

  SvaraRadera
 6. oj då! en bergsbestigningsbok till! så intressant!

  SvaraRadera