söndag 16 oktober 2016

Gudar & Monster


Titel: Gudar & Monster
Författare: Laini Taylor
Översättare: Lena Karlin
Bokförlag: Bazar
Format: Inbunden
Tryckt: 2015
Antal sidor: 586
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack Bazar förlag för boken!

Det var både med glädje och sorg som jag gav mig på att läsa Gudar & Monster, sista delen i Laini Taylors fantastiska fantasyserie Önskemånglarens dotter.

Redan i första boken Mörk ängel var jag fast. Kom in i handlingen direkt och gillade författarens sätt att berätta om Karou, den blåhåriga konststuderande tjejen som fyllde sina skissblock med bilder av monster, den vackra ängeln Akiva och Karous vänner Suzanna och Mik.

Hela denna serie känns som en fantastisk och oerhört fantasifull saga. Persongalleriet tycker jag är så imponerande. Här har vi en salig blandning av olika figurer och raser som bla. människor, änglar och kimärer. Tycker så mycket om att handlingen utspelar sig både i vår värld och i fantasivärlden Eretz.

Tycker att vissa karaktärer har vuxit oerhört fram till sista boken. I denna bok får vi också en insikt i bakgrunden till hur parallellvärldarna blivit som de är idag. Jag måste säga att hela slutet blev så storslaget så det kändes ända in i hjärtat. Jag är normalt inte en person som läser böcker flera gånger, men denna serien vill jag definitivt läsa igen någon gång i framtiden. Kan varmt rekommendera dessa böcker.

Baksidestext:

Det var en gång en ängel och en djävul som pressade sina händer mot sina hjärtan, och med detta utläste de apokalypsen.

Två världar på väg mot ett till synes oundvikligt, våldsamt krig. Genom riskfyllda villfarelsekonster har Karou tagit kontroll över kimärernas rebellarmé och föresatt sig att styra den bort från hämndens återvändsgränd. Framtiden vilar på hennes axlar.

När änglarnas brutale kejsare för in sin armé i människornas värld förenas slutligen Karou och Akiva - inte i kärlek, men i en bräcklig allians mot deras gemensamma fiende. Det är en skruvad version av den dröm de en gång närde, och de börjar hoppas att det kan leda till en väg framåt för deras folk. Och, kanske för dem själva.

Men än värre hot siktas i fjärran....är Karou och Akiva starka nog att stå fast bland gudar och monster?


Betyg: 5 / 5

4 kommentarer:

 1. Tyckte om de första delarna, och gillade att världen förklarades mer i den här, men tröttnade rejält på Karou och Akiva och deras krångliga relation :(

  Har du läst mellanboken förresten, Night of Cake and Puppets, om hur Zuz och Violin boy äntligen får varandra? Den var ganska ljuvlig :)

  SvaraRadera
 2. Nej den har jag inte läst. Tack för tipset.

  SvaraRadera
 3. Jag blev lite ledsen på den här, eftersom jag inte upplevde att den var lika bra som de tidigare böckerna. Att den var lite för lång. Men det är definitivt en serie jag kan tänka mig att läsa om :)

  SvaraRadera