fredag 23 juni 2017

Helgfrågan v. 25


Då var det dags att besvara Helfrågan hos Mias bokhörna igen. Denna veckan frågar hon:

Vad gör du om du råkar ut för en trögläst bok? Gärna exempel på en sådan.
Det är lite olika hur jag gör när en bok är trögläst. Vissa kämpar jag mig igenom trots att det tar emot. Ett exempel på en sådan är Det enda rätta av Charlotte Rogan. Detta är en bok där kapitlen är skrivna ur några olika personers perspektiv. Kapitlen om Maggie var ganska intressanta, men resten kändes så segt och tråkigt.
   Sedan finns det böcker som jag inte ens läser färdigt. Ett exempel på en sådan är Främlingen av Diana Gabaldon. Läste ca 100 sidor i denna och kände att jag inte orkade läsa färdigt. Vet ej om det beror på att boken är dålig eller bara på att det var fel tillfälle för mig att läsa den.

Bonusfråga: Hur firar du midsommar?
Senare på eftermiddagen nu på midsommarafton skall vi åka ut till min dotter och äta gott tillsammans med henne med familj, sonen och hans dotter och några vänner. Det brukar vara jättemysigt. I morgon på midsommardagen skall vi bara ta det lugnt hemma och äta lite sill och färskpotatis och jag skall läsa så mycket jag kan.

Glad Midsommar önskar jag alla där ute!6 kommentarer:

 1. Det enda rätta upplevde jag också som seg, trögläst och på tok för länge. Nära att jag la den åt sidan, läser inte heller ut böcker som inte funkar, men det fanns en del intressanta delar i den.

  Låter som en trevlig midsommar, ha det så skönt!

  SvaraRadera
 2. Det är inte alltid så lätt att sätta fingret på vad som gör en bok så seg men det brukar man inse när boken tar slut, ja om man orkar kämpa.Det låter som att du kommer få en jätte trevlig midsommar!

  SvaraRadera
 3. Det enda rätta tyckte jag var intressant, men en aning långsam. Främlingen, ja, jag läste ut den, men jag är tveksam till om jag ska fortsätta läsa.

  SvaraRadera
 4. Då ska jag inte läsa den boken, hatar sega böcker. Ha en skön midsommar.

  SvaraRadera
 5. Jag läste några av böckerna i Gabaldons serie men sen tröttnade jag. Det enda rätta tyckte jag om.

  SvaraRadera
 6. Jag tror att det ibland är så enkelt att en bok inte passar just då. Det är var jag hoppas på i a f när jag tittar på raden av halvlästa böcker.

  SvaraRadera