onsdag 14 juni 2017

Hemligheternas skog


Titel: Hemligheternas skog
Serie: Warriors

Författare: Erin Hunter
Översättare: Lena Olsson
Bokförlag: Bokfabriken
Format: Kartonnage
Tryckt: 2016
Antal sidor: 357
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Vill tacka Bokfabriken för boken!

Har nu läst Hemligheternas skog av ett författarkollektiv som kallar sig Erin Hunter. Detta är tredje delen i Warriors-serien, en mycket trevlig serie som handlar om några kattklaner i deras revir i skogen. Ända från första boken har vi fått följa katten som numera är krigarkatt i Åskklanen och kallas Eldhjärta, en katt som från början var tamkatt men hamnade i skogen och blev medlem av klanen. 

Så här står det om boken:

Grårand riskerar den egna klanens förtroende genom sin kärlek till flodklanskrigaren Silverstråle. Eldhjärta är den enda som vet någonting om deras relation, men den lömska Tigerklo verkar vara Grårands hemlighet på spåren.

Trots att Tigerklo är Åskklanens förstekrigare litar Eldhjärta inte alls på honom och han är fast besluten att ta reda på om känslan är befogad. Efterhand som Eldhjärta närmar sig sanningen avslöjas hemligheter som somliga anser helst skulle förbli dolda.


---

Tänk att när jag började läsa första boken i Warriors-serien, en serie böcker för barn i åldern 9 - 12 år, så trodde jag inte att jag skulle gilla böckerna så mycket som jag gör. Det var svårt att tänka sig att man skulle leva sig in i storyn så till den milda grad och framför allt att man kunde känna så mycket för de olika karaktärerna. Men det gör man verkligen. Jag hade svårt att föreställa mig att man skulle kunna skilja katterna åt, men de har så olika karaktärsdrag så det är absolut inga problem.

I denna bok så fortsätter livet i skogen med stridigheter, vänskap och kärlek mellan katterna. Det händer mycket både med Eldhjärta, men även med hans vän Grårand i denna bok. Eldhjärtas syster som är tamkatt skickade i förra boken med Eldhjärta en av sina ungar så han skulle kunna växa upp med sin morbror och i framtiden bli en krigarkatt. Denna lilla katt heter Molnunge och är en busig och rolig liten kisse, och han är också en av mina nya favoriter i denna bok. Det händer verkligen saker hela tiden så det hinner aldrig bli tråkigt. Jag känner så otroligt mycket för vissa katter i berättelsen. Jag har både skrattat, gråtit och blivit upprörd under bokens gång, vilket jag inte trodde skulle hända. Ja det här är verkligen en otroligt mysig, rolig och spännande bok och serie och jag kan varmt rekommendera den till alla åldersgrupper.


Betyg: 4,5 / 5


1 kommentar: