fredag 6 oktober 2017

Helgfrågan v. 40


Då har vi åter helgfrågan hos Mias bokhörna. Eftersom Nobelpriset i Litteratur delades ut igår och gick till författaren Kazuo Ishiguro så lyder frågorna.

Vad tycker ni om valet av Nobelpristagare 2017?
Jag blev först lite förvånad. Det var absolut inte en författare som jag hade en tanke på. Men lite kul i alla fall att det var en författare som man känner till.
 
Kan ni tänka er att läsa något av denna författare?
Har faktiskt läst Begravd jätte. Det var en bok som jag tyckte var otroligt bra. Den var som en lite mörk saga. Nu blev jag så klart sugen att läsa mer.


Var det någon annan du hellre sett sett fått priset? 
Varför inte den kvinnlig författarinnan Chimamanda Ngozi Adichie. Hon skriver fantastiska berättelser. Men det kanske kommer så småningom.


13 kommentarer:

 1. Hoppas också på Chimamanda Ngozi Adichie kommer få priset någon dag :)

  SvaraRadera
 2. jag tycker detta var bra val, köar för Begraven jätte.

  SvaraRadera
 3. Och jag kände inte alls till honom.

  SvaraRadera
 4. Nja, Begravd jätte var jag inte så förtjust i men å andra sidan hade jag väldigt höga förväntningar på den eftersom jag gillat andra av Ishiguros böcker så mycket.

  SvaraRadera
 5. Det vore väl uppfriskande med en så ung kvinna som Adichie.

  SvaraRadera
 6. Klickade hem Begravd jätte igår. Har, förstås, sett Återstoden av dagen men förknippade den inte alls med namnet på årets pristagare. Ser fram emot att läsa honom, lär landa i brevlådan lagom till höstlovet.

  SvaraRadera
 7. Jag blev oerhört förvånad när det var ett namn som jag kände igen :)

  SvaraRadera
 8. Begravd jätte hade jag kikat på tidigare innan det blev aktuellt med priset. Vet inte om det jag kommer satsa på den som första bok, just nu lutar det lite mer åt Nocturner men jag får se vad det blir ;)

  SvaraRadera
 9. Helt okänd för mig. Men att Begravd jätte alltså skall vara "som en lite mörk saga" inverkar lockande på mig, och att den sen då är otroligt bra skadar ju inte heller. ;) Kanske blir det en Ishiguro läst ändå. :)

  SvaraRadera
 10. hade också Adichie som förslag. Begravd jätte är mycket speciell. mycket givande om en hade lust att anstränga sig.

  SvaraRadera
 11. Jag hoppas också att Adichie får nobelpriset tids nog. :) Men Ishiguro känns också som ett kul val! Jag vill läsa Återstoden av dagen. :)

  SvaraRadera
 12. Detta tycker jag var ett helt ok val av nobelpristagare. Har läst Återstoden av dagen i min engelskakurs i mitten av 90-talet, då vi också analyserade den tillsammans med filmatiseringen. Jag kom ihåg att jag gillade den.
  Är sugen på att läsa Begravd Jätte nu, men det är såklart slut på många ställen.

  SvaraRadera