onsdag 11 oktober 2017

Top dogg


Titel: Top dogg
Författare: Jens Lapidus
Bokförlag: Wahlström & Widstrand
Format: E-bok
Utgiven: 2017
Antal sidor(fysisk bok): 472
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack till Wahlström & Widstrand för boken!

Top dogg är Jens Lapidus tredje bok i serien om advokaten Emelie och den före detta kåkfararen Teddy. Detta är en tuff, rå och spännande kriminalserie som utspelar sig i Stockholm.

Så här står det om handlingen:

"Ett hemligt nätverk i Stockholm har i decennier utnyttjat unga flickor, var och en som kommer det på spåren gör det med fara för livet.
I den tredje boken om det omaka paret Teddy och Emelie, kåkfararen och advokaten, börjar snaran dras åt. Polisen har tillsatt en specialgrupp för att ta reda på vilka som ingår i sammanslutningen men ändå kommer de inte åt våldet. Och vem är det som med alla medel försöker tysta Teddy och Emelie?"


---

Detta skall om jag förstår det hela rätt vara upplösningen på historian om Emelie och Teddy. I denna hårdkokta kriminalserie som utspelar sig i Stockholmsmiljö får vi följa dessa två då de åtar sig fall som rör både den grovt kriminella världen i Stockholm, men deras efterforskningar leder dem även till Stockholms överklass. Här i tredje delen halkar de åter in på spåret med unga flickor som blir sexuellt utnyttjade. Det är en ruggigt spännande bok som känns väldigt trovärdig. Lapidus vet verkligen vad han gör. Jag som läsare blir enormt engagerad i storyn. Den här boken liksom resten av serien var verkligen bra från början till slut. Jag har gillat allt, både storyn, karaktärerna och ämnena som de berör. Hoppas faktiskt att vi på något vis får återknyta bekantskapen med dessa karaktärer i någon mer bok. Serien rekommenderas varmt.


Betyg: 4,5 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar