torsdag 26 oktober 2017

Inte ett farväl


Titel: Inte ett farväl
Författare: Michael Connelly
Översättare: Patrik Hammarsten
Bokförlag: Norstedts
Format: E-bok
Utgiven: 2017
Antal sidor(fysisk bok): 371
Finns att köpa hos: Adlibris | Bokus | CDON
Tack till Norstedts för boken!

Då har jag läst den senast översatta Harry Bosch-deckaren. Boken heter Inte ett farväl och det är Michael Connelly som skrivit boken.

Så här står det om handlingen:

"Harry Bosch arbetar återigen som privatdetektiv. En döende miljardär behöver hans hjälp och vill att Bosch ska ta reda på vad som hände med en kvinna från hans förflutna som försvann. Hon var hans livs kärlek och de väntade barn när hon en dag var borta. Vart tog hon vägen? Födde hon barnet? Dessutom behöver polisen hans hjälp med jakten på en våldtäktsman. Mannen har redan utfört flera hemska brott och han tycks inte sluta. Nu måste de stoppa honom innan fler kvinnor råkar illa ut"

---

Så trevligt att ha läst senaste Connelly-boken. Han är ju en av mina favoritförfattare i denna genren. Har läst många av hans böcker.

Numera arbetar den berömde polisen Harry Bosch som privatdeckare, samtidigt som han extraknäcker på halvtid som frivillig polis i San Fernando. Som privatdeckare får han i uppdrag av en väldigt förmögen man att leta upp en eventuell arvinge och som frivilligpolis så arbetar de med ett fall med en våldtäktsman. Gillar hur Connely få allt att kännas som en helhet trots att Bosch utreder två fall. 

Författaren är otroligt duktig på att bygga upp spänningen. Gillar även att man får följa utredningsarbetet och följa med i hur Bosch tänker. I denna likasom andra böcker av Författaren så får man även ta del i Boschs relation med dottern. I den här berättelsen är även halvbrodern, advokaten Michey Haller involverad. Trevligt med deras samarbete.

Tycker verkligen att detta är en spännande och underhållande bok som allt som Connelly skriver och jag tycker faktiskt att hans böcker blivit ännu bättre på senare tid. Allt känns så rakt, enkelt och trovärdigt .


Betyg:4 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar