torsdag 28 februari 2019

Hett i hyllan #185


Nu är det torsdag igen och åter dags för Hett i hyllan. Detta är en veckoutmaning som Bokföring enligt Monika brukar ha och jag brukar försöka delta så ofta som möjligt. Här skall vi visa upp böcker som stått och samlat damm i i våra hyllor i eviga tider. Jag börjar ha lite dålig koll på vilka böcker jag visat upp men jag rotade lite och hittade fler som jag tror att jag inte visat tidigare.

Veckans bok blir således Fredsförklaring av Neil Young. Eftersom jag förutom böcker brinner för musik så har jag köpt på mig några biografier av musiker och detta är en av dem.

Så här står det om boken:

"För första gången berättar en av rockens levande legender och mest originella artister med egna ord (utan spökskrivare) hela historien om sig själv och sitt liv. Vi får följa en lysande musikkarriär, som tar sin början på 60-talet och som fortfarande är i full gång, drygt fyrtio år senare. Sommaren 2012 släpper nämligen Neil Young sitt femtioförsta album Americana. Hans memoarer är en av årets mest efterlängtade böcker, rikligt illustrerad med foton från olika skeden i livet och karriären. Ett måste för alla musikälskare!

Neil Young är en centralfigur i de senaste fyrtio årens rockhistoria och populärkultur. Han är en enastående personlighet som präglat musiken från sextiotalet med Buffalo Springfield till solokarri­ärens banbrytande album som After the Gold Rush och Harvest till megabästsäljande inspelningar med Crosby, Stills & Nash, och till återkomsten som grungemusikens skyddshelgon och gudfader.

Neil Young är urtypen för den kompromisslösa artist som bara följer sitt hjärta och sitt eget huvud. I sin bok Fredsförklaring (den amerikanska titeln är Waging Heavy Peace) skriver han om sitt liv och sin musikaliska kreativitet ur ett kalejdo­skopiskt perspektiv; det är en resa som sträcker sig från det snöiga Ontario till Los Angeles LSD-höljda boulevarder 1966 fram till dagens tillbakalutade och tankfulla tillvaro på Hawaii. Det är häpnadsväckande uppriktigt och slagkraftigt en blivande amerikansk klassiker."
4 kommentarer:

 1. Den kan nog vara väldigt intressant!

  SvaraRadera
 2. Jag vet ju vem han är, men jag vet inte speciellt mycket om honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag vet inte heller så mycket om honom så därfor vill jag läsa boken någon gång.

   Radera