fredag 15 februari 2019

Stjärnljus


Titel: Stjärnljus
Serie: Warriors: Den nya profetian #4
Författare: Erin Hunter
Översättare: Lena Olsson
Bokförlag: Bokfabriken
Format: Kartonnage
Utgiven: 2018-10
Antal sidor: 366
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus 
Tack till Bokfabriken för boken!

Nu har jag läst Stjärnljus skriven av författarkollektivet som kallar sig Erin Hunter. Det är fjärde boken i Warrior-seriens andra svit som heter Den nya profetian. Bokserien är skriven för åldersgrupp 9 - 12 år och det är böcker som handlar om fyra kattklaner i skogen.

Så här står det om handlingen:

"Innan det kan råda frid kommer blod spilla blod och sjön färgas röd.
Efter en lång och svår resa har de fyra klanerna äntligen nått sitt mål - ett nytt hem. Men det är helt tyst från förfäderna, och utan ett tecken från Stjärnklanen vet inte katterna om de har hittat rätt.
Under den långa gemensamma färden har katter från olika klaner blivit vänner - men nu är det dags att skiljas åt. Nya gränser måste dras, nya jaktmarker måste utforskas och nya läger måste byggas.
Oron bland krigarkatterna är stor. Kommer alla klaner att hitta marker som passar dem? Finns det en framtid för klankatterna vid sjön? Och måste vänner plötsligt bli fiender?"

---

Det är ett sant nöje att fortsätta läsa dessa charmiga böcker om de fyra kattklanerna i skogen. I denna bok närmar de sig sakta nya marker och det finns mycket som skapar oro bland katterna. 
   Jag älskar denna bok lika mycket som de andra böckerna. Här är det spänning omväxlande med sorg och förväntan. De nya miljöerna i denna bok är så fint beskrivna och som alltid så känns katterna så mänskliga och har sådan personlighet. Rekommenderar verkligen både vuxna och barn att läsa böckerna.


Betyg: 4 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar