torsdag 7 februari 2019

Skuggsystern


Titel: Skuggsystern
Serie: De sju systrarna #3
Författare: Lucinda Riley
Översättare: Gabriella Andersson
Bokförlag: Bazar
Format: Inbunden
Utgiven: 2018-09
Antal sidor: 577
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus
Tack till Bazar Förlag för boken!

Nu har jag äntligen läst Skuggsystern som är tredje boken i serien De sju systrarna och den är skriven av Lucinda Riley.

Så här står det om handlingen:

"Star D'Aplièse står vid ett vägskäl i livet efter hennes älskade adoptivfars hastiga död. Pa Salt, som den mytomspunne miljardären kallades av sina sex döttrar, adopterade flickorna från världens alla hörn. Han har lämnat en ledtråd åt varje syster, en pusselbit för att hjälpa dem finna sina rötter, men Star - den mest gåtfulla av systrarna - känner sig tveksam till att lämna tryggheten i sitt nära förhållande med sin syster CeCe. I desperation bestämmer hon sig för att följa sin ledtråd till ett antikvariat i London, och där öppnar sig en helt ny värld ...
Etthundra år tidigare svär den viljestarka och självständiga Flora MacNichol att aldrig gifta sig. Hon bor lycklig och trygg i sitt hem vid sjöarna i nordvästra England, nära sin idol Beatrix Potter, när oförutsedda händelser för henne till London, hem till en av det edvardianska societetslivets stora profiler, Alice Keppel. Flora slits mellan passionerad kärlek och sina plikter mot familjen, men inser att hon endast är en bricka i ett spel, vars regler bara andra verkar känna till. Men så möter Flora en mystisk gentleman, som avslöjar svaren på de frågor hon sökt efter under hela sitt liv ... 
I takt med att Star utforskar Floras otroliga livshistoria påbörjar också hon en upptäcktsresa, kliver ut ur sin systers skugga och öppnar sitt hjärta för kärleken."

---

Då är som sagt ytterligare en bok i den här fina serien om de sju systrarna som adopterats av Pa Salt från olika håll i världen och döpta efter stjärnbilden Plejaderna. I denna bok är det den tredje systern som kommer att utforska sitt ursprung och denna gången är det England som är skådeplatsen. Som de tidigare böckerna så hoppar handlingen mellan det som händer i nutid och något som utspelar sig i dåtid. I denna bok hamnar vi genom dagboksanteckningar i det edvardianska England, alltså i början av 1900-talet. Det blir en helt fantastisk berättelse. Vi får följa hur överklassen lever, kända personer som författarinnan Beatrix Potter och dåvarande kungen Edvard VII dyker upp i berättelsen.
   Älskar verkligen hur allt byggs upp och det är många svängar åt olika håll innan man förstår hur allt hänger ihop. Älskar miljöbeskrivningarna och tycker att författarinnan gör sina karaktärer så levande. Ja som sagt. Älskar den här boken liksom de andra i serien och nu väntar jag med spänning på att nästa bok skall komma.


Betyg: 5 / 5

2 kommentarer: