söndag 31 maj 2020

Den andra sömnen


Titel: Den andra sömnen
Författare: Robert Harris
Översättare: Svante Skoglund
Bokförlag: Bookmark
Format: Inbunden
Utgiven: 2020-03
Antal sidor: 314
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln

Har läst några böcker av Robert Harris tidigare och har gillat alla jättemycket. När jag såg att Den andra sömnen skulle komma och såg att den dessutom var en dystopi, så blev jag naturligtvis jättesugen att läsa den.


Bokens första mening: "Sent på eftermiddagen tisdagen den nionde april i Vår Uppståndne Herres år 1468 syntes en ensam ryttare skritta fram över det vilda hedlandskapet i den del av sydvästra England som sedan saxarnas tid gått under namnet Wessex."


Så här står det om handlingen: "England, år 1468. Den unge prästen Christopher Fairfax har skickats till den avlägsna byn Addicott St George för att hålla i begravningen av byns präst, fader Lacy. Området är fullt av artefakter från det förflutna, mynt, glasfragment, människoben, som fader Lacy samlat på. Ledde hans besatthet av det förgångna till hans död?
Fairfax är fast besluten att ta reda på sanningen. Under de kommande sex dagarna kommer allt han trott, om sig själv och sin världs historia, att ställas på sin spets"


Hur var boken:  En spännande och tät berättelse som utspelar sig 800 år efter att vår civilisation gick under. Här handlar det om böcker och saker som hittats efter vår tid som i den framtid som människan lever i är förbjudna. Vi får följa prästen Fairfax som börjar undersöka om hans företrädares död var naturlig eller ej. Som vanligt med Harris böcker är boken lättsam och trevlig att läsa.


Betyg: 4 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar