måndag 4 maj 2020

Ristat i hud


Titel: Ristat i hud
Serie: Lake och Carver #1
Författare: Ashley Dyer
Översättare: Gabriel Setterborg

Bokförlag: Louise Bäckelin Förlag
Format: Inbunden
Utgiven: 2018-11
Antal sidor: 414
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln

Ristat i hud av Ashley Dyer har stått lite för länge i min bokhylla men äntligen är den läst. Det är en thriller och del 1 i serien om Lake och Carver.


Bokens första mening: "En kvinna står mitt i kriminalkommisarie Greg Carvers vardagsrum."


Så här står det om handlingen: "I månader har poliskommissarie Greg Carver jagat en gäckande seriemördare. En mördare som tillfångatar sina offer och ägnar veckor åt att tatuera varje centimeter av deras kroppar. Tills de blivit ett konstverk att visa upp för världen. Utredningen verkar ha gått i stå när Greg Carver en sen kväll brutalt skjuts ner i sitt hem. Hans kollega Ruth Lake är först på plats, men istället för att begära förstärkning så städar hon snabbt undan alla spår efter mördaren. Vad är det hon försöker att dölja och vem är mördaren? Och är Greg verkligen död?"


Hur var boken:  En mörk och spännande kriminalroman om en seriemördare och ett mordförsök på en kriminalkommisarie. Den var en stundvis krypande och otrevlig berättelse där vi får följa i den kvinnliga polisen när hon efter att kollegan blir skjuten nystar i ett seriemord och även brottet mot kollegan. Det är väldigt långsamt tempo i handlingen, här ruvar många mörka hemligheter, men det tråkigaste var att jag anade vem som var skyldig lite för tidigt så jag blev inte förvånad över upplösningen. Blev trots detta nyfiken på att fortsätta läsa serien.


Betyg: 3 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar