onsdag 13 maj 2020

Spåren efter dig


Titel: Spåren efter dig
Författare: Katherine Webb
Översättare: Annika Sundberg
Bokförlag: Historiska Media
Format: Inbunden
Utgiven: 2020-01
Antal sidor: 432
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Bokus

Har gillar de fem böckerna av Katherine Webb som jag tidigare läst så naturligtvis så ville jag läsa Spåren efter dig när jag såg att den kom i början av året.


Bokens första mening: "Den lördagen, den tjugofemte april, skulle ha varit Wyns födelsedag."


Så här står det om handlingen: "April 1942. Mitt i kaoset under en bombningsnatt i Bath försvinner den sex år gamla Davy Noyle. Frances Parry, som bär ansvaret för honom, drabbas av svåra samvetskval och vägrar att tro på att han är död. 

När tystnaden lägrar sig och dammet slutar yra över den sargade staden hittas en kropp. Men det är kroppen av ett annat barn. Flickan har varit saknad i över tjugo år, och var Frances bästa vän. Då Frances söker efter Davy kastar denna nya upptäckt henne tillbaka till barndomens minnen och tvingar henne att återvända till ett brott som har kastat djupa skuggor över hela hennes liv. Den här gången lovar hon att avslöja sanningen. Hur mörk den än kan vara."


Hur var boken:  En oerhört intressant berättelse om den sorg och saknad som följt Frances sedan hennes bästa vän Wyn försvann när de var åtta år gamla. Drygt tjugo år senare hittas vännens kropp efter en bombning under andra världskrigen. Samtidigt har en liten pojke som Frances var barnvakt åt försvunnit. Efter det får vi följa händelser i nutid när hon letar efter den försvunna pojken, samt Frances tankar och minnen från tiden innan vännen försvann 1918. Boken griper tag från första stund. Den är så spännande och intressant. Karaktärs- och miljöbeskrivningarna är fantastiska. Man känner verkligen huvudkaraktärens sorg och förtvivlan. Verkligen en läsvärd bok. 


Betyg: 5 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar