lördag 20 juni 2020

Bokhandeln för ensamma hjärtan


Titel: Bokhandeln för ensamma hjärtan
Serie: Bokhandeln för ensamma hjärtan #1

Författare: Annie Darling
Översättare: Ingmar Wennerberg

Bokförlag: Historiska Media
Format: Inbunden
Utgiven: 2020-03
Antal sidor: 352
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln
Recex

Bokhandeln för ensamma hjärtan damp överraskande ner i min brevlåda för ett tag sedan. Det är första boken i en serie med samma namn och författaren heter Annie Darling.


Bokens första mening: "Bokhandlaren, mentorn och den outtröttliga litteraturkämpen Lavinia Thornddyke har avlidit vid en ålder av 84 år."


Så här står det om handlingen: "Kunderna sviker den lilla bokhandeln i Bloomsbury. När Posy Morland plötsligt ärver butiken tvingas hon slå igen sina älskade kärleksromaner och istället möta verkligheten. Eftersom Posy inte bara får ett sjunkande företag på halsen, utan också oönskad uppmärksamhet från Sebastian, blir livet en chockartad upplevelse.

Posys idé är att på ett halvår förvandla butiken till sina drömmars bokhandel: med hyllplan som bågnar av kärleksromaner. Men medan Posy och personalen kämpar blir Sebastian alltmer närvarande. Inte bara i verkligheten, utan också i Posys fantasier"


Hur var boken:  Detta är en bok om en bokhandel och det är något jag alltid gillar. Huvudkaraktärerna Posy och Sebastian är väldigt speciella och kan stundvis reta gallfeber på läsaren. Posy vet inte alltid vad hon vill och Sebastian beter sig som en buffel, men jag tyckte verkligen inte att det spelade någon roll. Jag tyckte att hela boken var supercharmig, den var dessutom otroligt lättläst så man plöjer den på nolltid. Nu ser jag jättemycket fram emot att nästa bok i serien skall komma.


Betyg: 4 / 5

1 kommentar: