tisdag 23 juni 2020

I stormens rike


Titel: I stormens rike
Serie: De fem elementen #4
Författare: Cecilia Larsson Kostenius
Bokförlag: Ymperia
Format: E-bok
Utgiven: 2020-06
Antal sidor: 501
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln
Recex


I stormens rike är fjärde delen i fantasyserien De fem elementen och det är Cecilia Larsson Kostenius som skrivit den. Detta är en serie för åldersgrupp 15+. Jag blev så glad när jag fick förfrågan från Cecilia att läsa boken. Har nämligen älskat de tidigare delarna.


Bokens första mening: "Palatset bredde ut sig inför Yudis ögon, som ett hånfullt minne av det som kunde blivit hennes framtid."


Så här står det om handlingen: "Elementens drakar breder ut sig över Manhem och människorna trängs undan från världen. Var finns hoppet att klamra sig fast vid? Odal har framtidens räddning inom räckhåll, men han ställs inför svårigheter som han inte hade räknat med. Svala plågas av minnen, och resan till stormens rike blir en utmaning på flera sätt. Vem äger rätten att bestämma över ditt öde?

I stormens rike är den fjärde delen av De fem elementen. Författaren Cecilia Larsson Kostenius presenterar en alternativ sanning om vårt ursprung och visar världen ur en annorlunda synvinkel, i en egen tolkning av mytologin."Hur var boken:  En helt magisk fjärde del av fantasyserien De fem elementen. En väldigt annorlunda och unik serie som växer för varje bok. Karaktärerna är väldigt speciella, världen är fantastisk med både gott, ont, vackert , mörkt och så drakar och gudar som grädde på moset. Språket är så färgstarkt så man sugs in i berättelsen med hull och hår. Det kan absolut inte bli bättre. Rekommenderar varmt hela serien.


Betyg: 5 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar