söndag 14 juni 2020

Falska toner och söta vinbär


Titel: Falska toner och söta vinbär
Serie: Huskvarnasviten
Författare: Ewa Klingberg
Bokförlag: Historiska Media
Format: Inbunden
Utgiven: 2020-05
Antal sidor: 344
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln
Recex

Nu har jag läst ut sista delen i Ewa Klingbergs Huskvarnasvit och boken heter Falska toner och söta vinbär


Bokens första mening: "Solen värmde och bakom ryggen skramlade resväskans hjul mot asfalten."


Så här står det om boken: "Sommaren står i full blom då Therese anländer till den anrika gården Brunstorp i Småland. Här ska hon bo några månader för att skriva klart sitt bokmanus om svensk historia. Men än så länge är dokumentet i datorn pinsamt tomt.

150 år tidigare bodde Agnes på samma plats. I hopp om att förbättra faderns vintillverkning söker hon sig till det närbelägna Gustavshill som är känt för sina goda viner och rika vinbärsskördar. Jakten på det perfekta receptet blir snart början på ett helt nytt liv."


Så här var boken: Precis som de andra delarna i serien så var detta en jättemysig bok. Det är fina miljöer, trevliga karaktärer, relationer och gamla familjehemligheter. Det är en berättelse i nutid som denna gången handlar om Therese som skall tillbringa sommaren i Småland för att skriva klart ett bokmanus. Och den andra berättelsen i denna bok utspelar sig under senare delen av 1800-talet på två gårdar runt Huskvarnatrakten där man på den tiden hade vinproduktion, huvudsakligen handlar den berättelsen om den unga Agnes. Båda dessa delar knyts så småningom ihop. Rekommenderar varmt både denna bok och övriga serien. 


Betyg: 4 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar