söndag 7 juni 2020

En eld i natten


Titel: En eld i natten
Författare: Michael Connelly
Översättare: Patrik Hammarsten
Bokförlag: Norstedts
Format: Inbunden
Utgiven: 2020-04
Antal sidor: 412
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln

Nu har jag åter läst en bok av Michael Connelly vilken är en av mina favoritförfattare inom deckargenren. En eld i natten är tredje boken om Renée Ballard och Harry Bosch.


Bokens första mening: "Bosch var sen och fick parkera på en av vägarna på kyrkogården, en bra bit från själv begravningsplatsen."


Så här står det om handlingen: "Succéduon Harry Bosch och Renée Ballard återförenas kring ett gammalt mordfall som uppslukade Boschs tidigare mentor.

En gång i tiden, när Harry Bosch bara var nybörjarpolis, hade han en inspirerande mentor, John Jack Thompson, som lärde honom att ta jobbet personligt och envist brinna för varje fall. Nu är mentorn död och änkan överlämnar hans så kallade mordbok till Bosch. Mordboken plockade Thompson med sig från arbetet när han gick i pension, och den tar upp ett tjugo år gammalt fall: ett olöst mord på en ung man som skedde på en skum bakgata.

Bosch tar med sig boken till Renée Ballard och ber henne om hjälp att ta reda på varför Thompson brann så starkt för det här fallet.

Bandet mellan Bosch och Ballard förstärks och de bildar ett respektingivande utredningsteam. Snart blir de tvungna att ställa sig en oroväckande fråga: Stal Thompson mordboken för att arbeta med fallet som pensionär, eller för att försäkra sig om att det aldrig skulle lösas?"Hur var boken: Som alltid med Connellys böcker så var även denna spännande, lättläst och underhållande. Alltid när jag läser hans böcker så blir jag helt uppslukad och kan inte släppa dem. Denna var inget undantag. I denna bok samarbetar den numera pensionerade Bosch åter ihop med den kvinnliga polisen Ballard. Det är tre olika fall som samsas på dessa sidor, men trots det så blir det inte rörigt utan det är lätt att hålla isär fallen. Gillade boken jättemycket och ser fram emot att läsa mer Connelly framöver.


Betyg: 4 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar