torsdag 4 juni 2020

Brännmärkt


Titel: Brännmärkt
Serie: Imperiet #1
Författare: Lizette Edfeldt
Bokförlag: Louise Bäckelin Förlag
Format: Pocket
Utgiven: 2018-11
Antal sidor: 435
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln

Fick Brännmärkt av Lizette Edfeldt för ett bra tag sedan och det har dröjt innan jag läste den. Men nu är det äntligen gjort.


Bokens första mening: "Blodiga fötter springer över det frosttäckta gräset."


Så här står det om handlingen: "En dystopisk, intensiv framtidsskildring, som på kort tid blivit ett referensverk inom den svenska ungdomslitteraturen.
Vänskap har aldrig varit så dödlig Efter flera hundra år av översvämningar, orkaner, epidemier och krig tvingas återstoden av mänskligheten att hålla hårt i sina resurser för att inte gå under. Befolkningen är inordnad i ett hierarkiskt system, där bara den som fötts som Alfa kan göra sin röst hörd. En värld, fyra zoner, tio rang.
Detta är Imperiet. I rang åtta lever Adeline Theta - en sarkastisk och upprorisk tjej som vägrar att acceptera sitt öde. Runt halsen bär hon det enda hon har kvar efter sin bortgångna mor en amulett i silver. Smycket är hennes mest värdefulla ägodel, men den drar snart in henne i ett livsfarligt dubbelspel. Hon tvingas ta upp kampen mot Imperiet, som visar sig vila på hemligheter mörkare och blodigare än hon någonsin kunnat ana. För att överleva måste hon ge upp det hon håller allra kärast. Kanske till och med sig själv."


Hur var boken:  En intressant och oerhört spännande dystopi med en värld som är uppdelad i olika delar och klasser där vissa är rika och privilegierade och andra extremt fattiga. Intressanta miljöer och karaktärer. Hade en aningen seg start av boken, men sedan blev den bara mer och mer spännande. Nu längtar jag verkligen efter att författaren skall komma med bok två.


Betyg: 4 / 5
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar