torsdag 6 maj 2021

Helgfrågan v. 18 2021


Då är det torsdag kväll och snart börjar helgen närma sig. Hos Mias bokhörna så har helgfrågan dykt upp som vanligt. Veckans frågor lyder:

Vilken bok har du gråtit till allra mest?
Oj jag har gråtit till massor med böcker, så ätt välja den jag gråtit mest till är näst intill omöjligt. Men en som jag läste för inte så länge sedan där tårarna verkligen forsade på slutet är den fina barnboken Snösystern av Maja Lunde. Den var så fantastisk!


Bonusfråga: Har du fått ditt vaccin eller väntar du på det?
Nu på lördag klockan 11 så är det min tur att få vaccin. Det skall bli skönt, men samtidigt så är jag lite orolig för biverkningar.

 
 

7 kommentarer:

 1. inte läst denna, varken jag eller maken kände något av vaccinet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så skönt att vaccineringen gick bra.

   Radera
 2. Jag tror att många blir oroade för biverkningar därför att tidningarna blåser upp det så förfärligt. Det handlar om ett fåtal fall av miljoner distribuerade doser. När det gäller risken för blodproppar så är risken betydligt högre att använda p-piller. Här är en intressant jämförelse när det gäller risken att få blodpropp:
  Astra Senecas vaccin 0,0004%
  P-piller 0,05-0,12%
  Rökning 0,18%
  Covid-19 16,5%!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bryr mig inte så mycket om vad tidningarna skriver, däremot har jag reagerat på ett flertal läkemedel, både allergiska reaktioner och för låg puls därav min oro nu också.

   Radera
 3. Det finns verkligen sorgliga barnböcker ... men det är antagligen bra.

  SvaraRadera
 4. Fin barnbok den ska jag läsa någon gång. Jag hoppas du klarade dig utan biverkningar.

  SvaraRadera
 5. Den boken ser så fin ut, lockar att läsa. Har också lätt för att få tårar i ögonen när jag läser gripande böcker, men man får väl se det som normalt, antar jag. Högkänslighet räknas väl än så länge inte som en defekt får vi hoppas. ;)

  SvaraRadera