torsdag 27 maj 2021

Lögnspiran


Titel: Lögnspiran
Serie: Marduriens ljus #1
Författare: Joseph a. Davis
Bokförlag: Pärlan Förlag
Format: Inbunden
Utgiven: 2020-10
Antal sidor: 334
Finns bla att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Efter att ha läst Joseph A. Davis serie Markus av Trolyrien, vilken jag gillat, så kändes det naturligt att läsa Lögnspiran, vilken är första delen i nästa serie Marduriens ljus. Boken är för åldersgrupp 12 - 15 år.


Bokens första mening: "Rikamu upptäckte med sjunkande känsla att seglet var grönt:"


Så här står det om handlingen: "Kejsaren och hans soldater har tagit allt ifrån sextonåriga Rikamu hennes hem, hennes käre farbror och hennes lovande framtid som en framstående stensiare. Nu lever hon som hemlös ficktjuv bland trädtopparna i den stora skogstaden Galuban, där Kejsarens son prins Shalarun snart kommer att gifta sig. Ceremonierna inför bröllopet samlar rika gäster från hela Valarien och skapar många möjligheter för en ficktjuv. Men Rikamu hoppas på mer än pengar. Med lite list, mycket mod och en hel del hjälp av en osalig ande söker hon hämnd.

Hämnden är dock inte lätt att få, för prins Shalaruns utländska brud har med sig en fruktansvärd krigare från en annan värld: Markus av Trolyrien. Till det yttre ser han ut som en blek, kortväxt yngling som gör bort sig på komiska sätt inför de viktiga bröllopsgästerna. Men han bär på en urgammal kraft som kan omintetgöra Rikamus planer en kraft som kan få henne att tvivla på allt"

Hur var boken:  Det här är första delen i en fantasyserie för ungdomar och den utspelar sig i samma värld som Davis tidigare serie Markus av Trolyrien. Här återkommer flera karaktärer från förra serien och så har det tillkommit ett par nya. Äskar hur de tidigare karaktärerna utvecklats. Älskar de starka kvinnliga karaktärerna. Boken är såsom den tidigare serien otroligt spännande, underhållande, fantasifull och med en stor dos humor emellanåt. Så glad att jag läste även denna. Det står att det är en fristående serie, men jag tror absolut att man vinner på att läsa den tidigare trilogin först.


Betyg: 4 / 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar