lördag 15 maj 2021

I Tanger


Titel: I Tanger
Författare: Christine Mangan
Översättare: Rose-Marie Nielsen
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2018
Antal sidor: 270
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


I Tanger av Christine Mangan är en psykologisk thriller och det är författarinnans debutroman.


Bokens första mening: "Det krävs tre män för att dra upp kroppen ur vattnet."


Så här står det om handlingen: "Året är 1956. Den sista person Alice Shipley förväntar sig att möta när hon anländer till Tanger är Lucy Mason. Efter olyckan har de inte pratat med varandra. Ändå står Lucy där, i ett försök att ställa saker och ting till rätta. Det borde göra Alice glad - hon har ännu inte anpassat sig till livet i den marockanska staden och är rädd för att ge sig ut iden fruktansvärda hettan. Lucy - alltid självständig, alltid orädd - hjälper henne att lämna lägenheten.
Men snart börjar en kvävande känsla ta över Alice. Hon känner sig kontrollerad. Och plötsligt försvinner Alices man John spårlöst. Alice börjar ifrågasätta allt omkring sig: relationen med sin påträngande vän, beslutet att alls flytta till Marocko och hela sin egen verklighetsuppfattning. Det vilar en ondska över Tanger."


Hur var boken: Detta är en psykologisk thriller. Boken handlar om två unga kvinnor som varit rumskamrater då de gick i skolan. De har inte träffats sedan en olycka inträffade. Nu bor den ena i Marocko och plötsligt dyker den andra oväntat upp. Miljön är intressant och det blir spännande att få veta hur deras förhållande såg ut då de gick i skolan. Deras relation kändes inte helt sund då och mycket känns krypande konstigt även nu i Marocko. Trots detta så kändes boken lite seg. Den var inte dålig, men det tog tid för mig att ta mig igenom den.


Betyg: 3 / 5


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar