onsdag 1 december 2021

En vinterkyss i bokhandeln för ensamma hjärtan

Titel: En vinterkyss i bokhandeln för ensamma hjärtan
Serie: Bokhandeln för ensamma hjärtan #4
Författare: Annie Darling
Översättare: Ingemar Wennerberg
Bokförlag: Historiska Media
Format: Inbunden
Utgiven: 2021-10
Antal sidor: 384
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


En vinterkyss i bokhandeln för ensamma hjärtan av Annie Darling är en vintrig feelgood och den sista boken i serien Bokhandeln för ensamma hjärtan.


Bokens första mening: "Hej då! Kom snart tillbaka!"


Så här står det om handlingen: "Det är den tiden på året då man förväntas vara glad. Men på den lilla gatan Rochester Mews finns två personer som avskyr allt vad julstämning heter.

Den begåvade konditorn Mattie har avskytt högtiden sedan hon fick sitt hjärta krossat på julafton för två år sedan. Bredvid hennes tesalong ligger bokhandeln där Tom arbetar. Han delar hennes avsky, men det är också det enda de har gemensamt. Tom och Mattie kan inte vistas i samma rum utan att gräla. När en av lägenheterna ovanför butikerna blir ledig och de två tvingas dela bostad blir stämningen mellan dem ännu mer kylslagen.

Kan en bokhandel full av romantiska böcker, en uppstoppad ren och en kyssvänlig hörna under misteln övertyga två vresiga typer att bli förälskade i julen, och i varandra?"


Så här var boken: Det här var fjärde och sista delen i den här mysiga feelgood-serien där handlingen kretsar kring en bokhandel med tillhörande fik. Sista delen var så otroligt mysig. Inte bara får vi följa de färgstarka karaktärerna utan handlingen utspelar sig kring jul. Det är spirande kärlek, giftermål, förlovningar och graviditeter. Det är julmysigt och det är julkaos allt i en härlig blandning. Har gillat alla tidigare böcker men avslutet var definitivt min favorit. Verkligen jättemysig.


Betyg: 5 / 5

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar