lördag 4 december 2021

Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden


Titel: Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden
Serie: Lilla bageriet #3
Författare: Jenny Colgan
Översättare: Birgitta Karlström
Bokförlag: Massolit
Format: Pocket
Utgiven: 2017
Antal sidor: 303
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Då är sista delen i Jenny Colgans serie Lilla bageriet utläst. Boken heter Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden.


Bokens första mening: "Den här berättelsen handlar om en speciell jul, men börjar egentligen med någonting Mycket Dåligt som hände våren samma år."


Så här står det om handlingen: "Det är snart jul i Mount Polbearne, det lilla ö-samhället strax utanför Cornwalls kust. När Polly inte är upptagen med att skapa läckerheter i det lilla bageriet på strandpromenaden myser hon med sin underbara pojkvän, Huckle. Hans honungsaffärer går dock inte så bra som de hoppats, och kanske borde de lägga sina bröllopsplaner på is ett tag? Inga problem för Polly, men Huckles barnlängtan blir inte lika lätt för henne att hantera. Det visar sig också att Pollys vän Kerensa undanhåller något. Något som riskerar att splittra de goda vännerna.

Nu nalkas en tid för familj, vänner och inte minst för julmarknaden, årets höjdpunkt! Men mitt i förberedelserna får Polly ett telefonsamtal som vänder upp och ner på allt. Hur ska hon ens kunna tänka på julen när hennes eget liv är ett enda stort kaos?"


Hur var boken:  Har gillat serien jättemycket och den här boken är en jättetrevlig avslutning. Älskar miljöerna. Gillar vissa och ogillar vissa av karaktärerna i denna bok och min absoluta favorit, förutom huvudkaraktären Polly är så klart hennes lunnefågel. Det hann hända en hel del här i sista delen så det var verkligen underhållande. Ett extra plus att det utspelar sig i juletid. Älskar det.


Betyg: 4 / 5

2 kommentarer: