måndag 1 augusti 2022

Räkna hjärtslag


Titel: Räkna hjärtslag
Serie: Böckerna om Betty #1
Författare: Katarina Widholm
Bokförlag: Historiska Media
Format: Ljudbok
Utgiven: 2021-09
Lyssnat på: Storytel
Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Lyssnad tid: 12 timmar 21 minuter
Finna bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Räkna hjärtslag av Katarina Widholm är första delen i en serie som skall handla om Betty. Såg just nu att nästa bok kommer ut nu i augusti.


Så här står det om handlingen: "Året är 1937 och den 17-åriga Betty lämnar Hudiksvall för att bli hembiträde hos doktorsfamiljen Molander på Östermalm i Stockholm. Hon kämpar med långa arbetsdagar och doktorinnans nedlåtande attityd. Betty är oskuldsfull och bildningstörstande och inser snart att i storstaden finns det andra möjligheter och en betydligt större frihet än vad som fanns på hemorten. Inte minst växer en stark vänskap fram med Viola, hembiträdet i grannhuset. Genom böckernas värld kommer Betty i kontakt med Martin, en universitetslektor av judisk börd, och inleder med honom en omöjlig kärleksrelation."


Hur var boken: Räkna hjärtslag har jag lyssnat på som ljudbok. Boken utspelar sig på 1930-talet och det mesta av handlingen utspelar sig i Stockholm. Den handlar om den unga Betty som flyttar från familjen i Härnösand till huvudstaden för att arbeta som hembiträde i en läkarfamilj. Vi får följa Betty i hennes nya liv där. Storyn är både intressant, gripande, men också mysig på ett sätt. Gillar Betty som karaktär. Gillar miljöbeskrivningarna och eftersom jag varit en hel del i Stockholm under min uppväxt så vet man var Betty befinner sig på många ställen i stan. Gillar även hänvisningar till gamla böcker och författare. Sådant är alltid ett plus. Detta är tydligen en första bok i en tänkt serie, så jag ser verkligen fram emot att läsa/lyssna på fler så småningom.


Betyg: 4 / 5



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar