måndag 17 april 2023

Akrobaten


Titel: Akrobaten
Författare: Anders Sundkvist
Bokförlag: Modernista
Format: Inbunden
Utgiven: 2022-08
Antal sidor: 271
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Akrobaten av Anders Sundkvist är författarens andra kriminalroman och en fristående uppföljare till hans debutroman.


Bokens första mening: "Ninni kände att hon vakt rätt."


Så här står det om handlingen: "En känd toppadvokat skjuts till döds i källaren till sin villa i ett av Stockholms välbärgade områden. Samma natt tar sig en inbrottstjuv in i huset och blir vittne till avrättningen. Amfetaministen Ninni har siktat in sig på Stockholms rikare områden, och hon har unika förmågor som gör att hon aldrig blivit påkommen.
När Victor Méndez, nybakad patrullerande polis med stora ambitioner, får korn på den ovanliga inbrottstjuven och utanför arbetstid drar i gång privatspaningar, upptäcker han snart att han är något större på spåren. Samtidigt kämpar kriminalpoliserna Erik Borg och Linda Ndege i motvind i sin jakt på advokatens mördare.
Ovetande om varandra dras de alla från sina olika håll in i ett upptrappat sökande efter gärningsmannen. En jakt genom en härva av drogpengar, oheliga allianser och poliskorruption - med allt högre insatser, och allt dödligare risker."


Hur var boken:  Akrobaten är en spännande och välskriven story med karaktärer som jag gillar. Handlingen är lätt att komma in i och jag tycker att det är så där lagom med driv i storyn. Kommer absolut att hålla utkik efter fler böcker av författaren.


Betyg: 4 / 5


3 kommentarer:

  1. Den var riktigt bra. Enda besvikelsen var att jag redan efter att ha läst en tredjedel av boken kunde räkna ut vem mördaren var.

    SvaraRadera
    Svar
    1. För mig var mördaren en överraskning. Brukar annars vara ganska bra på att lista ut vem som är skyldig.

      Radera