torsdag 21 december 2023

Den italienska flickan


Titel: Den italienska flickan
Författare: Lucinda Riley
Bokförlag: Bazar
Format: Inbunden
Utgiven: 2023-11
Antal sidor: 551
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandeln


Då har det kommet ytterligare en bok av Lucinda Riley i svensk översättning. Boken heter Den italienska flickan och nu är den läst.


Bokens första mening: "Min kära Nico, så märkligt att slå sig ner och försöka skildra en så oerhört komplex berättelse, trots att du kanske aldrig kommer att läsa den."


Så här står det om berättelsen: "Den italienska flickan är en dramatisk och gripande kärleksroman om Rosanna Menicis resa från Neapels bakgator till världens största operascener.

Rosanna Menici växer upp i Neapel, som dotter till fattiga, stränga och hårt arbetande föräldrar. Vid elva års ålder möter hon för första gången den begåvade operasångaren Roberto Rossini, mannen som kommer att förändra hennes liv. Under åren som följer flätas deras öden samman av den passion de känner för sången och av den allt uppslukande kärlek som uppstår mellan dem. En kärlek som kommer att få följder för alla som de älskar.

Med det sköna Italien som fond utspelar sig en oförglömlig kärlekshistoria om besatthet och svek, och den svåra utmaningen att finna sig själv och sin egen lycka."


Hur var boken: Jag älskade denna bok liksom allt som jag läst av Lucinda Riley. Boken är lättläst men underbara miljöer och karaktärer. Den är vackert skriven så man slukar den verkligen. Så bra i mitt tycke.


Betyg: 5 / 5

 

1 kommentar: