tisdag 5 december 2023

Ljuset från Jodhpur


Titel: Ljuset från Jodhpur
Serie: Göran och Yogi #4
Bokförlag: Bokfabriken
Format: Inbunden
Utgiven: 2023-09
Antal sidor: 429
Finns bl.a. att köpa hos: Adlibris | Akademibokhandel


Då har jag åter läst om Göran och Yogi i Mikael Bergstrands Ljuset från Jodhpur. Detta är del 4 i serien.


Bokens första mening: "Rickard Zetterström vägde i paritet med en flodhäst. Även som avliden."


Så här står det om handlingen: "Göran Borg har inte varit i Indien på nästan tio år. Och han har inga planer på att återvända heller. Det stilla livet i Malmö med vännerna, MFF:s hemmamatcher, påtandet i kolonilotten och förberedelserna inför första barnbarnet känns som utmaningar nog för en man i mogen ålder.  

När vännen Yogi hör av sig låter han sig ändå övertalas att resa till Indien. Yogi ska hämta ett brev som hans far har lämnat efter sig hos en advokat och som får öppnas först nu, tjugo år efter pappans död. För att bringa tur vill han ha sällskap av Göran.   

Brevet leder dem till Rajasthan där Göran och Yogi hamnar i en kamp mot både tiden och mörka krafter för att hitta en hemlig klenod från maharadjornas era. För Göran Borg handlar det inte bara om en värdefull skatt. I jakten på sitt sanna jag upptäcker han också att det finns gammal kärlek kvar i Indien som inte rostat. Och en gatuhund, som älskar chicken tikka masala och som kommer att vända upp och ner på hans liv."


Hur var boken:  Så roligt att få återse Göran från Malmö och Yogi från Indien. I den här boken åker de iväg på ett äventyr för att söka efter ett arv från Yogis pappa. Mycket händer och Yogi är som vanligt vältalig som bara den. Riktigt roande läsning. Gillade det.


Betyg: 4 / 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar